Au triumfat și la faza zonală

Crucea Roșie Ilfov și-a îmbogățit palmaresul cu încă o performanță. Membrii filialei au obținut un merituos loc II, la Competiția Echipajelor de Prim Ajutor în Situații de Urgență, faza zonală.

Voluntarii Filialei Cruceii Roșii Ilfov, au demonstrat, încă o dată, că sunt pregătiți să acorde îngrijiri medicale de urgență, răniților în dezastre. Sâmbătă, pe 6 mai, în Parcul Dintre Flori, din Buftea, ei au reprezentat Ilfovul, cu mândrie, la Competiția Echipajelor de Prim Ajutor în Situații de Urgență, faza zonală. Membrii Filialei s-au întrecut, ore bune, în exerciții demonstrative, cu membrii filialelor de Cruce Roșie din sectoarele Capitalei. Și au strălucit din nou. Promptitudinea intervenției, implicarea cu deosebită dăruire și efectuarea cu iscusință a tehnicilor de prim ajutor în încercarea de a salva victimele calamităților, i-au urcat, din nou, pe podiumul celor mai buni sanitari în situații de urgență. De data aceasta, ca vicecampioni, obținând un binemeritat loc II. 

”La concurs au participat cinci echipaje din zona București-Ilfov, fiecare echipaj reprezentând câte o filială de Cruce Roșie, din zonă. La nivel național, au participat toate cele 47 de filiale de Cruce Roșie din România. Echipajul din Ilfov a fost format din cinci membri și o rezervă. Voluntarilor li s-a cerut să acorde prim ajutor în cazul a trei situații specifice intervenției în dezastre, printre care și în caz de cutremur. Au avut de rezolvat de la stopuri cardiorespiratorii la adulți, copii, și bebeluși, până la amputații, plăgi și fracturi de diverse tipuri. Pe lângă proba practică, ei au fost supuși și unei probe teoretice, în cadrul căreia le-au fost adresate întrebări din domeniul primului ajutor și din legislația de intervenție în caz de dezastre. Juriul a fost format din câte un reprezentant al fiecărei filiale participante și un președinte de juriu, desemnat de conducerea Sediului Central al Crucii Roșii Române.  Câștigătoare a com­petiției a fost desemnată Filiala Crucea Roșie Sector 6, București care  va participa la Competiția Na­țională a Echipajelor de Prim Ajutor din cadrul detașamentelor de In­tervenție în Situații de Urgență. Filiala Crucea Roșie Ilfov a ocupat un onorant loc II”. Este un loc meritoriu, mai ales că voluntari foarte bine pregătiți, de la noi, nu au putut participa, din motive de sănătate”, ne-a spus Niculae Mihalache, directorul general al Crucii Roșii Ilfov.

Topul celor mai buni salvatori din regiunea București-Ilfov

lLocul I – Filiala Crucea Roșie Sector 6 București;

lLocul II – Filiala Crucea Roșie Ilfov ;

lLocul III – Filiala Crucea Roșie Sector 4 București;

lLocul IV – Filiala Crucea Roșie Sector 1 București;

lLocul V – Filiala Crucea Roșie Sector 5 București.