Unele MMS-uri pot infecta telefoanele!
Utilizatorii de Android au motive serioase de îngrijorare atunci când primesc pe telefonul mobil mesaje multimedia (MMS) conţinând clipuri video. Recent făcută publică, o vulnerabilitate existentă pe 95% dintre telefoanele cu Android poate fi exploatată în scopul infectării cu malware, atacatorul putând prelua controlul asupra dispozitivului trimiţând un mesaj MMS modificat. Telefoanele pot fi, astfel, compromise cu un astfel de mesaj banal. În funcţie de tipul aplicaţiei de mesagerie instalată pe telefon, infectarea se poate produce la deschiderea mesajului MMS, sau complet automat, imediat după ce mesajul MMS a fost recepţionat pe telefon.
România nu mai este datoare la FMI, BNR da?!
În stilul său triumfalist caracteristic, premierul Victor Ponta a declarat că România și-a achitat datoria faţă de FMI și că nu mai are nevoie de niciun ban de la instituţiile financiare internaţionale, însă consideră că un nou acord cu FMI și Comisia Europeană ar fi un lucru bun, „într-o perioadă frământată pentru regiune și Europa”. „Anul acesta terminăm și nu mai avem absolut niciun dolar datorie la Fondul Monetar Internaţional”, a afirmat Ponta, criticând, totodată modul în care s-au cheltuit banii, în perioada 2010-2011. Reprezentantul rezident al FMI pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, a nuanțat, însă, această afirmație. El a precizat că Guvernu a plătit partea sa de datorie integral, în schimb BNR mai are de dat 3 rate, ultima fiind programată în ianuarie 2016…
România e „varză” la absorbția de fonduri
Potrivit datelor oficiale, cu patru luni înainte de închiderea exerciţiului financiar 2007 – 2013, România este abia la jumătatea drumului – a luat de la Bruxelles doar 9,9 miliarde de euro fonduri structurale, dintr-un total pus la dispoziţie de UE de 19 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o rată de absorbţie de 52%. De asemenea, până la sfârșitul lui august, țara noastră a trimis la Bruxelles cereri de rambursare de 10,7 miliarde de euro, ceea ce arată că are facturi doar pentru aceste sume și este puţin probabil ca, în patru luni, să mai poată cheltui mare lucru pentru a pretinde să i se ramburseze sume substanţiale, mai ales că, pentru unele programe operaționale s-a cerut ca cererile de rambursare să fie depuse până la finalul lunii octombrie.
Gaze mai ieftine, în 2016
Niculae Havrileţ, președintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat că preţul gazelor se va reduce, la 1 iulie 2016, cu până la 10%, datorită evoluţiei internaţionale a tarifelor. Potrivit acestuia, de la 130 de lei, în prezent, preţul unui MW se va reduce cu 13 lei, după creșterile de preţuri din ultimii ani, determinate de procesul de liberalizare. Totodată, Havrileț a afirmat că, având în vedere consumul din România, producția internă de gaze este suficientă. „Pentru perioada de iarnă, noi am estimat ca, din punct de vedere al siguranţei, să stabilim un minim de 3%, care să fie importat pentru consumatorii casnici”, a adăugat Havrileț.