Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a discutat cu premierul Victor Ponta despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului, care ar putea duce chiar şi la o eventuală remaniere până la sfârşitul anului.

„Ar trebui, în perioada următoare, şi el (Victor Ponta – n.r.), şi noi să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (…) După o perioadă de funcţionare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului, care se poate termina nu neapărat cu schimbări de miniştri”, a spus Dragnea.

 

Ponta va face analiza activității miniștrilor

 

Proaspătul președinte al PSD a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri. „Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătăţire a activităţii într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta şi dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul”, a precizat acesta. Liderul PSD a mai spus că inclusiv nemulţumirile mai vechi asupra activităţii unor miniştri vor fi luate în calcul în cadrul acestei analize, pentru că „fie­care element are greutatea lui”, însă a adăugat că „nu vrem să luăm gâtul nimănui”.