Service auto la standarde europene, la Măgurele

Cel de-al treilea eveniment de promovare a structurii de economie socială PRO CAR SES 8 Societate Cooperativă a coincis cu deschiderea oficială a Service-ului auto – PRO CAR, din Măgurele, în prezența managerului de proiect PROCOR (proiect în cadrul căruia a luat ființă PRO CAR SES 8), Mihai Stan, a managerului societății de economie socială PRO CAR SES 8, Alin Savu, a consilierului juridic al proiectului, Iordan Brăgău, dar și a viceprimarului din Măgurele, Narcis Constantin.

 

PRO CAR SES 8 Societate Cooperativă este o structură de economie socială înființată în cadrul proiectului ”PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov și Sud Muntenia” PROCOR ID POSDRU/173/6.1/S/14720, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013 ”Investeşte în oameni!”.

PRO CAR Service oferă clienților săi servicii complete de tinichigerie auto – lucrări elemente caroserie, vopsitorie auto, servicii de detailing auto și polishare și dispune de toată aparatura necesară unei reparații la cele mai înalte standarde, respectând legile și normele UE de protecție a mediului înconjurător. Zona de pregătire și vopsitorie auto este utilată cu echipamente noi și performante. De asemenea, secția de vopsitorie este prevăzută cu un laborator propriu de preparare a vopselurilor auto, pentru o eficientizare a muncii. Service-ul oferă servicii complete posesorilor de autovehicule rutiere din Măgurele și nu numai, mai ales că se află amplasat la numai 500 de metri de sectorul 5 al Capitalei, pe str. Atomiștilor nr. 1A, Măgurele, Ilfov.

”Cuvintele cheie pentru proiectul de față și pentru economia socială, în general, sunt – creativitate – pentru conturarea și scrierea aplicației și pentru activitatea noastră cotidiană și a celor 8 structuri de economie socială nou înființate, șanse egale – pentru că la nivelul proiectului PROCOR nu există diferențe de etnie, gen etc., iar toți pornesc cu șanse egale. Apoi, prosperitate și incluziune – aceasta din urmă pentru că cei care provin din mediile vulnerabile au șansa de a obține un loc de muncă și astfel, obțin calificativul de persoană activă pe piața muncii. Și vorbim, tot aici, de ceea ce înseamnă o echipă, comunitate locală, familie, și mai multe entități care, împreună, au dat naștere unui proiect care are rezultate palpabile, ce vor fi multiplicate pe parcursul perioadei de postimplementare”, a spus Mihai Stan, manager de proiect PROCOR.

 

Autoritatea locală mulțumește PRO CAR SES 8

La rândul său, Narcis Constantin a felicitat echipa PRO CAR SES 8, spunând că îi cunoaște pe cei care au construit afacerea, drept ”oameni destoinici, deștepți și cu ambiții”. ”Au reușit să pună pe picioare un proiect care rezolvă foarte multe probleme sociale. Pentru că noi, ca primărie, avem foarte multe persoane ce provin din grupuri vulnerabile, în cadrul Direcției de Asistență Socială. Mulți oameni care veneau, făceau muncă în folosul comunității, primeau o sumă de bani, dar, pentru că aceasta e foarte mică, nu mai reveneau. Acum, apărând genul ăsta de proiect au început să se rezolve foarte multe probleme sociale – și nu numai ale celui care și-a luat serviciu și câștigă o sumă de bani. Gândiți-vă că acel om are acasă o familie de întreținut, iar copiii celui care lucrează acum într-un astfel de proiect au de acum rechizite, o viață mai liniștită. Și încă ceva este foarte importantă integrarea claselor sociale vulnerabile. În Măgurele avem în jur de 48 de familii de romi, dar ingrându-i într-un asemenea sistem social ajutăm comunitatea mai mult decât ne imaginăm. Așadar, chiar dacă, în primă fază, se cam spune că autoritatea locală sprijină, de fapt, în acest caz, voi sprijiniți autoritatea locală. Este vorba despre un sprijin reciproc, iar felicitările vin și din partea noastră spre dumneavoastră, pentru un astfel de proiect. Sunt sigur că au fost multe nopți nedormite pentru cei care-și asumă implementarea lui, multă bătaie de cap…

Iar ca om, nu ca reprezentant al autorității locale, pot spune că, dacă ai o problemă cu mașina, vii la service. Și? Un service ca oricare altul. Dar eu am observat aici un service în care toate utilajele sunt noi, de ultimă tehnologie, deci dacă ajungi cu mașina aici ai garanția calității!

Așadar, fiți atenți din punct de vedere organizatoric și al controlului asupra acestei activități, pentru că noi, Primăria, avem nevoie de astfel de afaceri sociale și vă așteptăm cu un nou proiect”, a declarat viceprimarul.

 

PROCOR la închidere de proiect

Asociația Grupul pentru Dezbatere și Consens Social (GDCS) a organizat, în parteneriat cu SC Health, Safety and Security Consulting S.R.L, tot în Măgurele, conferința finală ”PROCOR: Impuls al sustenabilității economiei sociale”, a proiectului ”PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor  de Ocupare din Regiunile  București-Ilfov și Sud Muntenia” – PROCOR, ID: POSDRU/173/6.1/S/ 147201, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional  Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013”Investește în oameni!”, AP 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, cu perioada de implementare cuprinsă între 26 ianuarie – 31 decembrie 2015.

PROCOR a reușit, într-un timp foarte scurt, să atingă toți indicatorii de proiect, succesul fiind reliefat în rezultatele obținute: au fost înființate, consolidate și sprijinite 8 structuri de economie socială; 119 persoane au beneficiat de orientare/consiliere, 20 persoane au participat la programe de formare profesională, iar dintre acestea, 19 au obținut certificate de calificare profesională. Grupul țintă al proiectului a fost format din cele 119 persoane și a fost compus din 8 persoane provenind din familii cu peste 2 copii, 7 persoane din familii monoparentale, 47 înregistrate cu venit minim garantat, 11 persoane cu dizabilități, 46 persoane de etnie romă. S-au creat 44 de noi locuri de munc[, dintre care 31 au fost ocupate de persoane care provin din grupurile vulnerabile.