Otopeni

Prima seară a sfârșitului de săptămână ce tocmai  s-a încheiat a fost muzicală, în orașul Otopeni și sala de spectacole a Centrului Cultural Ion Manu s-a umplut cu diverse generații de spectatori.

Foto și text: Cristina Bunea

Ediția XIV

În fiecare an, în apropierea Zilei Naționale, Primăria orașului Otopeni are grijă să ofere un spectacol locuitorilor orașului, pentru ca importanța zilei de 1 Decembrie să fie cu adevărat marcată în conștiința otopenarilor. Așa s-a întâmplat și anul acesta, când a avut loc ediția a XIV-a a spectacolului intitulat „Ziua României, Ziua Marii Uniri”. Pe scenă, Orchestra de muzică populară Radio dirijată de Adrian Grigoraș și, printre instrumentiști, Lucian Goiana, dirijorul Orchestrei „Perinița” a Centrului „Ion Manu”. Spectacolul a fost înregistrat de Televiziunea Română, motiv pentru care se și explică ziua de 20 noiembrie ca dată aleasă: e nevoie de ceva timp pentru montajul filmărilor spectacolului care a durat  circa 3 ore. Prezentarea a fost asigurată de interpreta de muzică populară Gheorghița Nicolae, iar creația spectacolului a fost semnată de Laura Ștefan.

Afiș… din toată țara

Cum era și normal, interpreții invitați să urce pe scena de la Otopeni au reprezentat toate zonele folclorice ale României, ba chiar unii au și debutat la un astfel de eveniment asemănător „Tezaurului folcloric”: Lucian Motoveleț (Moldova), Radu Lazăr (Ardeal), Nicoleta Râdinciuc Vlad (Muntenia, Slobozia).  Seara a început  cu măiestria micuței Maria Mădălina Lupu (nepoata preotului Lupu, de la Vlădiceasca Snagovului, prezent în sală alături de preoteasa domniei sale, pentru a o susține pe micuța nepoată), care a interpretat muzică argeșeană la cimpoi, nai, fluier și caval.

Apoi, spectatorii, printre care și Asociația Pensionarilor din Călărași, i-au aplaudat pe Nineta Popa, Alexandru Pugna, Ioan Berci, Chivu Chiamiran, Ovidiu Homorodean, Ovidiu Olari, Stana Stepănescu, Nicolae Mureșan, Vasilica Dinu, Mărioara Man Gheorghe, Ileana Domuța Mastan, Ancuța Corlățan, Cristian Fodor, Letiția Boroi, Florin Boita, Oana Tomoioagă, Șerban Horj și Sava Negrean Brudașcu. Și aplauzele s-au întețit, evident, la fiecare evoluție a dansatorilor juniori și seniori care alcătuiesc Ansamblul folcloric „Perinița”, al centrului Cultural Ion Manu, al cărui coregraf este Liliana Comana. Mulțumim pentru o seară frumoasă, românească!