“Ajută-l să te audă!”

În România, 90% dintre copiii cu deficiențe nu se integrează într-o școală obișnuită, iar unul din doi copii cu probleme de auz folosește o proteză neperformantă. Diagnosticați târziu, cu acces limitat la cursuri speciale și cu bani prea puțini pentru a-și asigura proteze auditive de calitate, copiii hipoacuzici de azi devin adulții inadaptați de mâine. 

Anual, în România, se nasc în jur de 400 de copii cu deficiențe de auz. Costurile unei proteze auditive performante pornesc de la 2.000 de lei, în timp ce pentru una de ultimă generație depășesc 5.000 de lei. Pentru anul acesta, statul decontează aproape 960 de lei. Prea puțin pentru a le asigura o viață normală care să le deschidă calea spre o viață frumoasă! Pentru a veni în sprijinul acestor copii, Organizația caritabilă Rotary Club București Atheneum dă startul campaniei “Ajută-l să te audă!”. Programul vizează sprijinirea copiilor de la Școala pentru Hipoacuzici București, în demersul pentru obținerea protezelor auditive performante. 

“Pe 80% dintre ei îi ajută foarte mult. Acum, la clasa pregătitoare, se face o testare a auzului. Există copii care provin din familii cu probleme grave de auz și care nu au fost protezați niciodată. Limbajul lor este limitat. Părinții au încercat să le procure o proteză prin casele de asigurări, dar suma decontată este prea mică pentru un aparat performant”, spune Ana Staicu, profesor psihopedagogie specială la Școala pentru Hipoacuzici București.

 

Cum poți ajuta un copil cu deficiență de auz? 

 

Și tu poți întinde o mână acestor copii. Redirecționează 2% din impozitul pe venit sau donează orice sumă în contul deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Pajura, RO83 RZBR 0000 0600 1605 4824, titular Asociația Rotary Club Atheneum București.