Aproximativ 4.000 de oameni au ales, pe 1 decembrie, să viziteze locul în care li se decide soarta – sediul Executivului de la București.

Cei mai mulţi dintre vizitatori s-au fotografiat pe locul premierului Dacian Cioloş, în sala de şedinţe, iar alţii au plecat dezamăgiţi de aglomeraţia creată în sălile deschise incepând cu ora 11.00.

Evident, discuțiile pe teme politice au fost cele mai des auzite printre vizitatori. „E bine că e guvern de tehnocraţi, aşa au şi ăia din Germania sau alte ţări din astea!“, a afirmat o doamnă, citată de Mediafax. După care, un bărbat i-a dat replica: „În România să crezi că se schimbă ceva e ca şi cum încă mai crezi în Moş Crăciun!“

La Palatul Victoria au venit şi mulţi copii cu steguleţe tricolore, chiar dacă mulți dintre ei nu ştiau cine este premierul României şi nici ce înseamnă un ministru tehnocrat.

Iar tinerii care au trecut şi ei pragul Guvernului au venit, de asemenea, cu gânduri mari pentru viitorul lor, poate chiar un loc într-unul din ministere. „Am venit să vizitez de plăcere şi mă gândesc că poate, în viitorul apropiat, va fi o şansă şi pentru mine să lucrez aici. Aş vrea să fac ceva ca, în primul rând, să nu mai existe corupţie în acestă ţară, apoi să dezvoltăm economia în sensul să producem ceva pentru ţara asta“, spune, potrivit sursei citate, Samuel, student la Facultatea de Drept şi care, pentru câteva momente, a intrat în rolul de şef al Executivului şi a vorbit de la microfonul lui Dacian Cioloş. „Vă rog să vă gândiţi, înainte de toate, că apăraţi interesele cetăţenilor şi nu interesele proprii, iar pentru asta trebuie să luaţi în calcul nevoia cetăţenilor“, a mai adăugat Samuel, pe un ton imperativ.

Acelaşi rol l-a jucat şi Dacian, student la ASE, care şi-a dorit, măcar pentru câteva minute, să vadă cum este să fii în locul premierului al cărui nume îl poartă. „De astăzi sunt prim-ministrul vostru şi aşa cum ştiţi, doamnelor şi domnilor, vreau să vă gândiţi cu atenţie la ceea ce faceţi pentru că vreau o schimbare în ţara asta, vreau să schimbăm lucrurile şi vreau să vă văd că luaţi atitudine. Dacă nu vă place, veţi avea de furcă cu mine“, spune Dacian cu o privire tăioasă.

 

Sediul Guvernului a fost vizitat şi de cetăţeni străini, care au transmis mesaje de Ziua Naţională a României.