Înfrângeri „pe linie”

Etapa a 17-a din prima serie a Ligii a II-a a fost una nefastă. Toate cele trei echipe din Ilfov au suferit înfrângeri „pe linie”. Dacă în urmă cu două săptămâni Academica Clinceni se situa pe locul 2 și îi sufla în ceafă liderului seriei, Rapid, iată că acum echipa lui Laszlo Balint a coborât 2 locuri în clasament și riscă să piardă contactul cu plutonul fruntaș. Nici celelalte două echipe ilfovene din Liga I nu se simt bine deloc. Concordia a fost învinsă cu 2-0 de Pandurii, în deplasare, la Turnu-Severin, iar FC Voluntari a capitulat în fața lui Dinamo cu scorul de 1-3.

Dacia Unirea Brăila – ACS Berceni 3-0, Dunărea Călărași – CS Balotești 3-0 și FC Academica Clinceni – Farul Constanța 0-1. Acestea au fost rezultatele înregistrate de ilfovenele din Liga II, sâmbătă, 28 noiembrie. La rândul lor, Concordia și FC Voluntari au pierdut cu 0-2 și 1-3 cu Pandurii și, respectiv, Dinamo. Fără comentarii…

 

„Academicienii” trec printr-o pasă proastă

Se pare că egalul obținut cu chiu cu vai acum 2 etape în meciul cu ACS Berceni a fost un „preludiu” la înfrângerea suferită cu Farul, cea de-a doua, în acest sezon. Deși, după spusele antrenorului Laszlo Balint, ilfovenii au dominat jocul și au avut multe ocazii importante, ei nu au reușit să perforeze poarta „marinarilor”. Constănțenii și-au creat doar două ocazii la poarta lui Andrei Marinescu, cea din minutul 60 fiind fructificată de Pătulea. Astfel, echipa din Clinceni înregistrează al doilea meci consecutiv pe teren propriu în care nu reuşeşte să câştige, iar după acest eşec coboară în clasament pe locul 4. „Este frustrant să pierzi meciuri pe care le controlezi autoritar, de la un capăt la celălalt. Este frustrant ca o echipă care nu îţi e superioară la nici un capitol să te învingă de două ori, în două meciuri jucate în acest sezon. (…) Nu am ce să reproşez jucătorilor mei în ceea ce priveşte atitudinea, toţi au luptat admirabil! Dar în astfel de meciuri, trebuie să ai şi realizări”, a declarat Laszlo Balint, după meci. Să sperăm că, etapa viitoare, Academica își va reveni, având în vedere că va juca, în deplasare, cu ultma clasată a Seriei I, Ceahlăul Piatra Neamț.

 

Debut cu stângul, pentru Falub

 

Noul antrenor al Concordiei Chiajna a debutat cu stângul pe banca tehnică a „vulturilor”, echipa sa pierzând cu 2-0 meciul de la Turnu Severin. Astfel gorjenii și-au luat revanșa după umilința suferită în tur, scor 0-3. Scorul a fost deschis de Mihai Răduț în minutul 42,
dintr-o lovitură liberă executată excelent. Ion Hora a stabilit scorul final în minutul 68, din penalty. Jucătorii lui Falub nu au arătat mare lucru, poate și din cauza terenului greu și a ploii sâcâitoare care a durat pe întreaga desfășurare a partidei. În urma acestui rezultat, Concordia Chiaj­na rămâne pe locul 12, cu 14 puncte, obținute din 3 victorii, 5 egaluri și 11 înfrângeri, având, una dintre cele mai slabe apărări din campionat, cu 29 de goluri primite.