Feerie în Aeroportul Otopeni

“O cursă specială” a adus în Aeroportul Internațional „Henri Conadă” din Otopeni, în dimineața zilei de 9 decembrie, peste 20 de copii talentați, frumoși, gingași și bucuroși. Cu vocile lor îngerești, copiii ilfoveni costumați în tradiționalele straie populare, le-au vestit pasagerilor, vizitatorilor și angajaților Aeroportului, minunea Nașterii Domnului, prin frumoasele colinde tradiționale românești.

Sărbătorile de Iarnă au un farmec aparte în localitățile din Ilfov. Junii inimoși de la sate și orașe păstrează și duc mai departe obiceiurile și tradițiile neamului strămoșesc. Cete de copii au făcut ca pacea, liniștea, armonia și iubirea divină, să răsune ca un clinchet în sufletele celor care lucrează sau au tranzitat Aeroportul Otopeni, într-o dimineață magică, precum cea de miercuri, 9 decembrie. Cei douăzeci și unu de îngerași, împreună cu preotul Florin Badea, parohul Bisericii „Sfântul Ilie” din cartierul Săbăreni al orașului ilfovean Buftea și Mariana Tănase, învățător la Școala Nr. 1 din Buftea, care i-au și pregătit cu dragoste și dăruire, le-au vestit sutelor de pasageri și angajați ai Aeroportului, miracolul Nașterii Domnului. Prin frumoasele colinde interpretate duios, ei au oferit creștinilor, cel mai mare buchet de mesaje divine. 

Cinste frumuseții valorilor creștine   

Cu o credință adâncă, pură și sublimă, micii colindători și dascălii lor, au adus o bogată zestre culturală și spirituală din folclorul religios, prin care au cinstit și au transmis frumusețea valorilor creștine ortodoxe ale poporului român. “Trei păstori”, “Astăzi s-a Născut Hristos”, “Deschide ușa creștine”, “O veste am adus, S-a Născut Iisus”, “Cerul și Pământul”, “Leru-i ler” sunt doar câteva dintre colindele care, în acordurile de chitară ale artistului Cristian Tănase, au umplut inimile tuturor, de bucurie sfântă. “Văzând acești copii minunați, te simți mai aproape de miracolul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, de bunătate și de tot ceea ce înseamnă tradiția poporului român. Este o inițiativă extraordinară, pe care mi-aș dori să o văd mai des, și în alte locuri. Ar fi bine ca preoții să încurajeze enoriașii să-și susțină și să continue tradițiile. Am și eu doi copii și și-ar dori foarte mult să colinde, dar nu au cu cine, pentru că în București nu prea se mai păstrează obiceiul”, ne-a spus Mihaela Co­dreanu, aștepând să sosească pe meleagurile noastre, cineva drag inimii sale, aflat într-o țară străină.

 

Armonie și iubire între popoare și religii

A fost pentru prima dată în istoria Aeroportului Otopeni când corul de copii din Buftea și Chitila, au colindat această instituție. Concertul extraordinar a fost organizat de Parohia „Sfântul Ilie” din Săbăreni, orașul Buftea, respectiv de preotul paroh Florin Badea, în colaborare cu profesorii de la Școala Nr. 1 din Buftea și de la Școala Ion Vișoiu din Chitila. Momente bune, în Aeroport s-a creat o adevărată feerie care a însuflețit armonia, pacea și iubirea între popoare și religii.

“Ideea evenimentului a plecat de la frumoasa colaborare dintre mine și domnul Nicolae Nuță de la Securitatea Aeroportuară care ne-a încurajat și ne-a susținut în demersul nostru de a aduce vestea și bucuria Nașterii Domnului, angajaților și celor care vin și pleacă din Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, din Otopeni. Fiindcă ne leagă direct virtuți precum iubirea și credința, întotdeauna, dumnealui stă frumos înaintea noastră cu bunătate și dragoste de Biserică și de oamenii care trăiesc cu dreaptă credință. Așa se face că, în fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare creștină, domnul Nicolae Nuță pune la dispoziția credincioșilor care vin să se roage și să-și găsească liniștea în parohia noastră, pliante cu predica zilei. Concertul de colinde de astăzi, s-a născut din ideea că Parohia cartierului Săbăreni, Buftea, îl are ca protector pe Sfântul Ilie Tesviteanul care este și ocrotitorul Aviației. După tradiționalele colinde strămoșești aduse din toate regiunile țării, copiii au împărțit tuturor flyere despre viața și minunile Sfântului Ilie Tesviteanul, care este singurul prooroc acceptat de cele trei mari religii ale lumii: creștină, islamică și mozaică. Mesajul copiilor a fost unul de pace și iubire divină, între oamenii de pretutindeni. Copiii au fost îmbrăcați în costumele populare pentru că, împărtășind tuturor cântările lor minunate, au adăugat în cupa de cristal a Crăciunului picături de liniște și bunătate. La organizarea și buna desfășurarea a evenimentului, am fost ajutați și de Cătălina Chichioacă, profesor de religie la Școala “Ion Vișoiu” din Chitila. Mulțumesc pe această cale, copiilor și tuturor colaboratorilor noștri care prin muncă asiduă și dăruire, au adus spiritul Crăciunului în Aeroportul Otopeni!”, ne-a spus emoționat și plin de bucurie preotul Florin Badea, inițiatorul și organizatorul concertului extraordinar de colinde.

 

Dragostea copiilor, răsplătită cu daruri

Fascinați de atmosfera feerică, angajații Aeroportului Otopeni s-au dovedit a fi gazde bune, calde, primitoare. Ei au răsplătit dragostea copiilor care i-au conlidat cu inocența și glasurile lor duioase, cu daruri frumoase. Le-au oferit cu bucurie, dulciuri și un tur al Aeroportului. Spre încântarea celor mici, însoțiți de un reprezentant al instituției, aceștia au putut afla cum și prin ce minune piloții reușesc să înalțe avioanele către Cer și să le readucă pe Pământ, fiindu-le permis accesul în cabina unui avion. 

Angajații Aeroportului vor fi ocrotiți permanent de Icoana Sfântului Ilie  

La rândul său, Parohia Săbăreni din Buftea, a dăruit angajaților Aeroportului Otopeni, icoana Sfântului Ilie Tesviteanul. Icoana este pictată și a fost oferită spre protecția piloților și tuturor angajaților Aeroportului. Totodată, prin acest gest, parohul Florin Badea i-a învățat pe copii generozitatea, dăruirea și iubirea milostivă.