Frumusețea este un atuu al femeilor. Pielea fină, catifelată, părul strălucitor, unghiile frumoase și sănătoase sunt cartea ta de vizită. Dar ce te faci cu părul nărăvaș care apare în anumite zone ale corpului și dă un aspect inestetic?

Indiferent de anotimp, epilarea este una dintre regulile de igienă utilizate de orice femeie. O recomandă și specialiștii, fie ei dermatologi, esteticieni sau cosmeticieni. Întrebarea este: “Care metodă este cea mai eficientă și mai sănătoasă, cea clasică sau cea definitivă?”. Iată ce spun medicii!

Cea mai indicată este tra­diționala metodă cu ceară caldă, consideră anumiți specialiști. Asta pentru că aparatele sau diverse alte substanțe aplicate direct pe piele pot fi toxice și pot avea efecte adverse asupra sănătății persoanei în cauză.

Anumite practici pot fi chiar periculoase dacă femeia este însărcinată sau dacă vorbim despre epilarea zonei inghinale. “Aceasta este o zonă puternic vascularizată și o zonă cu stații ganglionare cu importanță majoră în corpul omenesc. De aceea, este foarte important să se cunoască starea de sănătate a persoanei respective. Epilarea se va face numai după ce zona a fost bine spălată cu apă și săpun, dezinfectată cu soluții speciale pentru pielea sensibilă. Personal, recomand tradiționala ceară caldă. Câteva contraindicații ar fi: furunculoza, viroze ale pielii, fragilitate vasculară marcantă, plăgi, ulcerații, boli infecțioase cum ar fi, sifilisul, scarlatina”, explică dr. Mirela Miertoiu, medic dermatolog, Centrul Dr. M Estetic.

 

Totul despre epilarea definitivă 

Totuși, dacă optezi pentru epilarea definitivă cu laser, trebuie să știi  că aceasta este o procedură medicală pe care trebuie să o efectuezi doar într-o clinică specializată unde lucrează terapeuți cu pregătire în domeniu. Chiar și așa, nimeni nu îți promite că n-o să simți durere. Dar, cu ajutorul celei mai performante tehnologii laser pentru epilare definitivă, existentă acum și în România, Cynosure Elite, vei face mai puține ședințe și vei avea un confort sporit. Astfel, în momentul epilării definitive ar trebui să simți o senzație similară cu pișcătura unei benzi de cauciuc pe piele. Durerea va dispărea treptat pe măsură ce firele vor fi mai puține și dacă pielea este mai deschisă la culoare. Laserul are încorporat un sistem de răcire care conferă protecție și cel mai ridicat confort, printr-un jet de aer rece care amorțește zona atât înainte, cât și după aplicarea pulsului laser.

“Pacienții trebuie să înțeleagă că nu există epilare laser fără durere completă. Cei care susțin o asemenea poziționare nu folosesc setările potrivite, aparatul nu funcționează la capacitate maximă și atunci rezultatele sunt nule. Din cauza energiei de joasă putere nu se crează temperatura necesară coagulării proteinelor din zona de generare a firelor de păr și atunci rădăcina nu se elimină. Este adevărat că pielea închisă la culoare absoarbe mai multă energie și senzația se resimte mai pregnant, însă nu este de nesuportat. Tehnologia actuală și răcirea precum și cele două lungimi de undă, fac ca acest laser să fie cel mai performant aparat de epilare definitivă existent la ora actuală pe piață, care are rezultate impresionante. Se poate adapta și pielii mai închise la culoare, eliminând astfel riscurile de ardere și hiperpigmentare, oferind în același timp și un confort sporit”, spune dr. Andreea Iftimie, manager medical Coquette Beauty Clinique.

 

Cum funcționează noua tehnică?

 

În timpul unei ședințe de epilare cu laser, pielea absoarbe o parte din energia laser înainte ca aceasta să ajungă la foliculii de păr, iar această cantitate este dată de culoarea pielii. Acest laser este un aparat versatil, care utilizează lasere cu două lungimi de undă pentru proceduri eficiente atât în cazul pielii de culoare închisă, cât și pentru cea mai deschisă la culoare. Lucru care sporește și eficiența tratamentului prin capacitatea de a comuta între cele două tipuri de lasere care face întregul tratament optimizat pentru tipul de piele pe care se realizează epilarea definitivă. Astfel prin utilizarea celei de-a doua lungimi de undă se poate elimina părul nedorit în cazul pielii bronzate sau a celei de culoare mai închisă.