Buftea

Ediția 2016 a Festivalului Summer Well, a VI-a,  a adunat la Buftea timp de două zile, 13-14 august, mii de tineri iubitori ai muzicii și naturii. Au fost zile ale muzicii electropop, indie rock, indie dance,  rock psihedelic, reggae, electronice sau rock alternativ cu cele mai bune trupe ale momentului, invitate din Anglia, Statele Unite ale Americii, Germania.

Foto și text: Cristina Bunea

 

13 august

Hurts a evoluat la Buftea pe 13 august și după concert, unul dintre cei doi componenți ai trupei, Theo Hutchcraft a pus o fotografie pe rețeaua Instagram anunțând lumii că „România a avut cel mai bun spectacol al anului”. Pe scenă au mai urcat în seara zilei de 13 și The Neighbourhood, Crystal Fighters, BØRNS, Sundara Karma.

 

14 august

Duminică, 14 august, afișul de spectacol îi anunțase pe The Chemical Brothers (cea mai veche trupă invitată la această ediție, fondată în 1992), Years & Years, Milky Chance, Blossoms, HÆLOS, iar spectacolul s-a încheiat puțin după miezul nopții în urale și aplauze prelungite.

 

De ce e important Summer Well?

În primul rând pentru că aduce mii de bucureșteni până la Buftea. Apoi, pentru că aduce mii de turiști străini la Buftea. Numele orașului se face cunoscut tot mai mult, an de an, odată cu numărul celor care caută pe hărți Buftea pentru a ști cum să ajungă. De șase ani, pe cele 25 de hectare ale Domeniului Știrbey, Orange – organizatorul, aduce noi și noi modalități de petrecere a celor două zile de festival.

Cei care vin de departe și doresc să campeze au putut s-o facă la Baza turistică Buftea și apoi să petreacă cât mai frumos și inteligent cele două zile până la căderea nopții când au început spectacolele. Plimbări pe lac, tiroliană, saloane de coafură și machiaj, tonete cu mâncare și băutură, șezlonguri, pufuri și pături, locuri de joacă amenajate pentru copii, toalete (bineînțeles).

Supravegherea a fost maximă și de această dată iar jandarmii ilfoveni prezenți, tot timpul, sub comanda maiorului Dumitru Cașcaval, au plecat de pe Domeniul Știrbei, luni dimineața la orele 04:00. Summer Well este o mândrie pentru Buftea, Summer Well este un festival ca o zi de vacanță.