Prin grija preoților de la Parohia “Sf. Gheorghe” și a autorităților locale,

De când clopoțelul a sunat începerea noului an școlar, peste 20 de copii din comuna Mogoșoaia își amintesc cu jind de frumoasa vacanță de vară și în special de zilele minunate petrecute în tabăra de la Bisoca, județul Buzău. Acolo unde, grație preoților și a autorităților locale, s-au jucat în voie, au vizitat faimoasele obiective turistice ale zonei, au cutreierat în lung și-n lat locuri deosebite și peisaje mirifice care le-au oferit momente unice, de destindere, învățare, socializare și îmbogățire a sufletelor.

Ca o răsplată pentru rezultatele bune obținute anul trecut la învățătură, pentru spiritul creștin de care au dat dovadă prin iubirea și  dăruirea față de cei necăjiți și față de Biserică, preoții de la Parohia Mogoșoaia, cu sprijinul Primăriei Mogoșoaia, le-au dăruit copiilor un sejur de vis în Bisoca, una dintre zonele cele mai generoase în peisaje și monumente ale naturii. Mai exact, o tabără care s-a desfășurat în perioada 29 august – 2 septembrie. În cele cinci zile petrecute în tabără, micuții s-au relaxat, au legat noi prietenii, au învățat multe lucruri folositoare în viață și s-au bucurat de frumusețea naturii și de farmecul liniștitor al acestui colț de Rai din Munții Buzăului.

“În tabără au fost 25 de copii din Mogoșoaia, din care 15 au fost din cadrul Fundației “The Door” România. Ceilalți 10 copii sunt cei care au participat la pogramul artistic organizat cu prilejul hramului bisericii noastre “ Sfinții Martiri Brâncoveni”, din 16 august, (n.r. – al doilea praznic al parohiei). Aceștia din urmă au fost, astfel, răsplătiți pentru implicarea și seriozitatea de care au dat dovadă în pregătirea serbării de hram. Pe durata taberei, copiii au participat la programul zilnic de rugăciune, au mers în drumeții, au vizitat mai multe obiective turistice, printre care Muntele de sare sau Mănăstirea Poiana Mărului, au cules plante medicinale și au participat la diferite competiții sportive. Ultima seară a fost marcată de organizarea unui foc de tabără, moment extrem de apreciat de copii. Toți cei prezenți au primit diplome de participare, ca o recunoaștere a implicării și comportamentului deosebit de care au dat dovadă în săptămâna respectivă”, ne-a spus părintele Claudiu Vrabie, coslujitor la Parohia Mogoșoaia și coordonator al activității.

 

Zile minunate, în cea de-a doua tabără de la Bisoca

Nu a fost prima dată când copiii din Mogoșoaia s-au relaxat și s-au bucurat de câteva zile minunate în Paradisul din Munții Buzăului. Tabăra de vară de la Bisoca s-a aflat, anul acesta, la cea de-a doua ediție. Aceasta a fost organizată de Departamentul “Activități cu tineretul” al Parohiei Mogoșoaia, sub coordonarea părintelui Claudiu Vrabie. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Fundației “Sfântul Sava” de la Buzău, reprezentată de părintele Mihai Milea și cu susținerea Primăriei Comunei Mogoșoaia. Parohia Mogoșoaia este închinată “Sfântului Gheorghe” și “Sfinților Martiri Brâncoveni”.