Fie că o folosești sau nu, trusa de prim ajutor nu trebuie să-ți lipsească din casă, din mașină sau din bagajul de vacanță. Cu atât mai mult în această perioadă a anului, când căzăturile, arsurile și accidentele sunt mai frecvente. Important este ca totul să respecte termenul de garanție. Iată ce trebuie să conțină trusa ta de prim ajutor!

Ce trebuie să ai în casă?

Este obligatoriu să ai un pachet de vată, comprese sterile, o fașă elastică, bandaje, o foarfecă și un leucoplast. Din casă nu trebuie să-ți lipsească nici termometrul și aparatul de măsurat tensiunea, care, pentru mai multă precizie, ar fi bine să fie digitale. Rivanolul, apa oxigenată, tinctura de iod, alcoolul sanitar, crema de gălbenele pentru răni și unguentele pentru arsuri, luxații și entorse sunt, de asemenea, indispensabile. Cât privește medicamentele, în trusă trebuie să se regăsească neapărat produse pentru tratamentul durerii, cele destinate scăderii febrei și antidiareicele. Mare atenție unde le depozitezi! Produsele farmaceutice nu trebuie să fie lăsate la îndemâna copiilor, pentru că odată îngurgitate le pun viața în pericol.

Ce trebuie să ai în mașină?

Din mașina personală nu trebuie să-ți lipsească o fașă elastică, un leucoplast, bandaje, tampoane cu alcool, o foarfecă și o cutie cu comprese sterile, ace de siguranță, mănuși. Având în vedere că pleci la drum, este bine să ai și niște prafuri antiseptice cutanate, o pătură, un garou, o foarfecă cu vârfuri boante, feșe de tifon, dispozitiv pentru respirație gură la gură. De asemenea, nu trebuie să-ți lipsească unguentele pentru entorse și luxații, medicamentele pentru răul de mașină, antidiareicele, antitermicele, cremele sau unguentele pentru răni și arsuri. Apa oxigenată și rivanolul sunt produse pe care e musai să le ai în mașină. Și nu în ultimul rând, trebuie să ai la tine cardul de sănătate.

Cardul de sănătate, obligatoriu în trusa de prim ajutor

Pleci în vacanță? Pune toate aceste produse farmaceutice în trusa de prim ajutor pentru voiaj! Și nu uita să iei și cardul de sănătate. În cazul în care vei avea o problemă de sănătate care necesită consultul medical, vei fi obligat să prezinți acest document. Altfel, nu vei primi serviciile medicale de care ai nevoie.