În atenţia pacienţilor cu afecţiuni hepatice! În perioada imediat următoare, puteţi participa la un studiu care se va realiza în foarte multe state ale lumii şi care vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor care suferă de cancer la ficat.

Nu vă temeţi! Informaţiile furnizate de dvs. rămân confidenţiale. Scopul cercetării este de a aduna cât mai multe informaţii relevante care să ajute medicii şi farmaciştii să găsească formule de tratament mult mai eficiente pentru suferinzii de cancer hepatic. Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi sondajul accesând website-ul www.hcc-voices.com, până la data de 31 martie.

Pacienţi cu diagnostice similare din Asia, Canada, America de Nord şi Europa vor da curs cercetării, completând chestionarul. Asociaţia de Cancer la Ficat din Marea Britanie, Fundaţia Canadian de Cancer la Ficat, Fundaţia Americană pentru Cancerul de Ficat şi Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice sunt doar câteva dintre grupurile de pacienţi care vor descrie modul lor de viaţă şi problemele care le îngreunează traiul.

Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România: “Este o şansă importantă de a îmbunătăţi viaţa pacienţilor”

“Sper ca un număr cât mai mare de pacienţi români să completeze acest chestionar şi să împărtăşească celorlalţi din greutăţile întâmpinate în lupta cu boala. Este o şansă importantă de a înţelege mai bine această boală şi de a îmbunătăţi viaţa pacienţilor care trăiesc cu ea. Zilnic, la nivel mondial, zeci de mii de pacienţi se află în această situaţie, cancerul de ficat reprezentând cel de-al şaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume”, spune Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.

Rezultatele studiului vor fi date publicităţii în al doilea trimestru al acestui an. Acestea vor fi prezentate sub forma unui raport al reprezentanţilor Şcolii de Economie din Londra şi al grupurilor de hepatită şi cancer de ficat participante la proiect.