Temperaturile aerului vor urca până la 18 grade Celsius mai ales în zonele sudice și sud-estice în următoarele două săptămâni. Precipitațiile vor fi mai prezente în regiunile montane atât pe 1 martie, cât și după 6 martie, reiese din prognoza ANM, valabilă pentru perioada 27 februarie – 12 martie 2017.

Vreme deosebit de caldă în Muntenia

În Muntenia, în perioada 27 februarie — 8 martie, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade.

În ultimele zile ale intervalului de prognoză vremea se va răci, iar media maximelor va oscila între 10 și 12 grade.

Temperaturile minime vor fi în creștere până în dimineața de 2 martie, când se vor atinge, în medie, 4 grade. În 3 și 4 martie minimele termice vor fi apropiate de pragul de îngheț. Apoi vor crește până în 8 martie, când vor ajunge, din nou, la 4 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză vor scădea spre un grad Celsius.

Va ploua temporar în noaptea de 1 spre 2 martie și după data de 6 martie.

Valori peste cele normale, la munte

La munte, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod normal la această dată. Va fi vreme caldă în special în 27 și 28 februarie, dar și în jurul datei de 5 martie, zile în care media valorilor termice maxime va fi de 6 — 8 grade, iar a celor minime de 0 — 1 grad. Mai rece va fi, însă, în data de 2 martie și după 7 martie, când media maximelor va fi de două grade, iar a minimelor între—5 și—4 grade Celsius. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. În jurul datei de 1 martie se pot înregistra cantități mai importante de apă, dar și după data de 6 martie.