La 40 de ani de la trecerea la cele veşnice, amintirea Părintelui Patriarh Justinian Marina, salvatorul credinţei ortodoxe române în vremea asupririi comuniste, a fost celebrată solemn de preoţii din Voluntari.

 

Articol publicat în ediția printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 345

Vezi aici și varianta PDF a paginii de ziar!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/04/16-1.pdf

Ajunul praznicului Bunei Vestiri a fost prilej de dublă sărbătoare pentru comunitatea de credincioşi din Voluntari. Pe lângă rânduielile bisericeşti săvârşite în cinstea Maicii Domnului, în parohia păstorită de părintele Constantin Păun a mai avut loc un eveniment de mare încărcătură duhovnicească, Cercul Pastoral. Sub coordonarea preotului Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, toţi preoții din oraş s-au reunit la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Pipera, pentru a evoca momente din viața celui de-al treilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Prin lucrări impresionante, clericii le-au împărtăşit credincioşilor recunoştinţa şi preţuirea lor faţă de Întîistătătorul BOR care a salvat credinţa şi libertatea poporului român în perioada cea mai neagră din istorie.

„Nădăjduim că ni se va îmbogăţi calendarul cu un nou sfânt: Justinian Marina”

„Cu acest prilej, l-am invitat pe medicul personal al Patriarhului Justinian, dr. George Stan, care a prezentat amintiri despre perioada grea în care a activat marele Patriarh. În partea a doua a Cercului Pastoral s-a vizionat un film despre viaţa şi activitatea Patriarhului Justinian. În momente grele pentru ţară, dar și pentru Biserică, Patriarhul Justinian s-a ocupat de canonizarea multor sfinţi. Rămânem cu nădejdea că Dumnezeu va pune gânduri bune pentru toţi şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu se va arăta din nou, iar calendrul nostru se va îmbogăţi cu un nou sfânt prin canonizarea Părintelui Patriarh Justinian Marina”, a spus pr. paroh Constantin Păun, coordonatorul Cercului Pastoral.