Amatorii de pește sunt invitați, începând de mâine, până duminică, în Parcul Național, la ”Tradiții de Florii și Ospăț cu Scrumbii”, cel mai mare festival de profil din Capitală.

Scrumbiile, un cozonac de 40 de kilograme și o pască de 25 de kilograme vor fi ”vedetele” festivalului.

Festivalul ”Tradiții de Florii și Ospăț cu Scrumbii” are loc cu ocazia sărbătorii de Florii, a doua dezlegare la pește din postul Paștelui.

Organizatorii vor pregăti, alături de scrumbie de Dunăre, păstrăv, știucă, macrou, file de crap, doradă, chefal.

La festival se vor găsi și preparate inedite – paella cu fructe de mare, frigărui de creveți, calamari, raci, tentacule de caracatiță, raci, rechin, pește spadă și scoici.

Pe lângă preparatele gătite la fața locului, vor mai fi și zacuscă de pește, pește în saramură sau afumat.

Nu vor lipsi produsele de post, dar și dulciuri, brânzeturi, afumături, pâine de casă și plăcinte, precum și decorațiuni și articole de artizanat.

Sâmbătă se vor pregăti cozonacul uriaș și pasca.