Avionul Boeing 737-800, achiziţionat recent de compania Tarom şi numit “Sarmizegetusa”, a fost prezentat, miercuri dimineaţa, oficialităţilor. Avionul a survolat demonstrativ deasupra aeroportului Otopeni apoi, noua aeronavă a fost ”botezată” cu tunuri cu apă.

Ministrul Transporturilor a semnat în urmă cu două săptămâni contractul de achiziţie a două aeronave Boeing 737-800 New Generation pentru flota Tarom.

Cele două aeronave sunt achiziţionate în leasing pe o perioadă de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. Decizia de cumpărare a venit după ce două Airbus A310 au fost scoase din flota Tarom în cursul anului trecut.

Printre cei prezenţi la eveniment, s-au numărat premierul Sorin Grindeanu, miniştrii Transporturilor şi Internelor, Liviu Dragnea şi ambasadorul Hans Klemm.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).­