Vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman, consideră că amendamentele la Legea administrației publice locale discutate de PSD și UDMR ar trebui supuse votului Parlamentului, pentru ca acestea să nu mai poată fi adoptate cu alt prilej, se arată într-un comunicat al parlamentarului liberal.

„PNL solicită PSD să supună votului Parlamentului amendamentele controversate negociate cu UDMR, pentru a le respinge. Amendamentele controversate la Legea administrației publice locale, negociate de PSD cu UDMR, în schimbul susținerii moțiunii de cenzură, continuă să fie o bombă amorsată în Parlament. PNL solicită PSD să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaților amendamentele care au stârnit atâtea dezbateri la nivelul opiniei publice, pentru a elimina spectrul adoptării pe furiș a acestora, așa cum ne-a obișnuit principalul partid aflat la guvernare”, precizează deputatul Florin Roman, în comunicat.

Conform deputatului liberal, liderii PSD ar fi căzut de acord, în discuțiile cu UDMR, ca în localitățile în care sunt minorități în proporție de 15% să poată fi utilizată limba maternă în instituțiile oficiale. Legea s-ar fi aplicat și în cazul consiliilor locale și județene unde ponderea consilierilor de la o anumită minoritate ar fi fost mai mare de 15%.

Parlamentarul PNL susține că un alt amendament ar fi permis arborarea unor însemne ale minorităților naționale, alături de cele ale statului român, dacă ponderea acestora ar fi de peste 15%.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.357