Pentru a evita aglomeraţia după minivacanţa de Sfânta Maria, Serviciile publice de paşapoarte îşi modifică programul în aceste zile. Iată când puteţi merge la ghişeu să depuneţi actele pentru eliberarea acestui act sau să-l ridicaţi, după caz!

 

Serviciile de pașapoarte din Bucureşti, Ilfov, Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Mureş, Maramureș, Satu Mare, Teleorman și Vaslui vor lucra şi vor avea program cu publicul şi luni, 14 august. În județele Galați, Maramureș, Mureș și Vaslui ghişeele vor fi accesibile publicului chiar şi marți, 15 august. Mai mult, în județele Bacău și Galați se lucrează și astăzi, iar în Prahova și Timiș, sâmbăta viitoare, pe 19 august.

Puteţi depune cererile la orice Serviciu public comunitar de profil

Potrivit şefului Direcţiei Generale de Paşapoarte, Catela-Caudia Vasile, cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și temporare pot fi depuse la orice Serviciu public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, indiferent de domiciliul sau reședința solicitantului documentului de călătorie. Acestea vor fi generate în sistem informatic la momentul depunerii la ghișeu a tuturor documentelor necesare și vor fi prezentate solicitantului pentru verificarea datelor înscrise și semnătură.

De unde ridicaţi paşaportul?

Pentru a reduce timpul de aşteptare, solicitanţii îşi pot depune cererile şi online. Pașaportul simplu electronic se ridică de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/ oficiul consular al României în străinătate unde a fost depusă cererea ori, după caz, de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/ oficiul consular al României în străinătate pentru care a optat solicitantul. La cerere, documentul poate fi expediat, prin curierat, la domiciliul sau la reședința titularului ori, după caz, la domiciliul sau la reședința persoanei care a formulat cererea, cu suportarea de către aceștia a cheltuielilor de expediție. La ridicarea pașapoartelor temporare pentru copiii sub 14 ani nu este necesară prezența acestora, ci doar două foto color cu dimensiunile 35 x 45 mm.

Unde plătiţi taxele de eliberare a actului?

Taxele pentru eliberarea pașaportului vor fi achitate în numerar, la casieriile unităților Trezoreriei statului, prin mandat poștal (la orice oficiu poștal) sau online, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituție a Prefectului. Cei care fac plata online vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plății generată la momentul efectuării tranzacției, fără certificarea de către bancă.