Aproximativ 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Ilfov vor acționa pe 11 septembrie, în zona unităților de învățământ de pe raza județului, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

Polițiștii vor acționa în sistem integrat, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Efectivele sunt în teren pentru menținerea ordinii și siguranței publice și fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităților de învățământ.

De asemenea, la fiecare școală vor fi afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare, iar fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției.

Pentru Poliția Română, siguranța în școli constituie o prioritate, astfel că, pe această cale, asigurăm părinții și dascălii, școlari, preșcolari și liceeni, de sprijinul necondiționat și sfatul fiecărui polițist.