Urmare a avertizării meteorologice COD GALBEN de ploi și intensificări ale vântului, cod sub incidența căruia se află atât municipiul București, cât și județul Ilfov, au fost luate măsuri de avertizare a populației prin intermediul a peste 40 de panouri electronice existente la nivelul Capitalei, potrivit unui anunț al ISU București Ilfov.

Având în vedere atenționările meteorologilor privind posibile fenomene meteo (instabilitate atmosferică accentuată, modificări ale vântului și cantități însemnate de apă), și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a decis sistarea cursurilor elevilor din județul Ilfov, miercuri începând cu ora 17.00.

Pentru gestionarea eventualelor situații de urgență ce se pot produce, peste 480 de pompieri ISU București-Ilfov vor interveni la nevoie.

În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, se poate activa grupa operativă la nivelul ISU București-Ilfov și se pot suplimenta echipajele operative cu pompieri aflați în turele libere, potrivit specialiștilor.

Oficialii ISU București – Ilfov au decis să transmită opiniei publice și o serie de recomandări menite să prevină situațiile de urgență:

La primele semne ale producerii unei furtuni (descărcări electrice, intensificări ale vântului), reacționați preventiv:
-dacă sunteți în spațiu deschis – adăpostiți-vă;
-nu atingeți firele căzute la pământ;
-asigurați elementele de construcții (uși, ferestre);
-nu stați lângă copaci, stâlpi sau construcții improvizate (corturi, schele, șantiere);
-orice situație de urgență trebuie să fie anunțată la 112.