Singura biserică de gheață din România, cea de la Bâlea Lac a fost sfințită ieri, de un sobor de preoți, în prezența a zeci de turiști. Biserica este ridicată la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş și va fi deschisă turiștilor, în fiecare zi.

Primul eveniment programat în Biserica de Gheaţă va avea loc în data de 10 februarie, când doi români se vor cununa în acest lăcaş de cult. Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac este deschisă zilnic pentru turiştii care doresc să o viziteze sau să se roage în ea. Este o biserică de mici dimensiuni, în care există un altar cu cruce de gheaţă.

Biserica de la Bâlea Lac, printre puținele din lume

Biserica de Gheaţă a fost ridicată pentru prima dată în 2007, în sălbăticia Munţilor Făgăraş, la Bâlea Lac, chiar pe locul unde Nicolae Ceauşescu plănuia să îşi ridice hotelul numit Palatul Cristal. Primul eveniment religios din această biserică a fost botezul lui Christoff, băiatul patronului Hotelului de Gheaţă. Această biserică din Munţii Făgăraş se numără printre puţinele de acest fel din lume. Accesul la complexul turistic de gheaţă de la Bâlea Lac, unic în România, se face doar cu telecabina. Turiştii pot merge cu maşina pe Transfăgărăşan până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil transportul pe cablu. Un drum dus-întors cu telecabina la Bâlea costă 60 de lei de persoană.

Sursa: AGERPRES