România va putea exporta lână şi mohair în Africa de Sud, în condiţiile în care reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) împreună cu cei ai Departamentului pentru Agricultură, Păduri şi Piscicultură din Republica Africa de Sud au agreat un certificat sanitar veterinar pentru exportul acestor produse, a anunţat ANSVSA.

În urma discuţiilor teh­nice şi a interesului ma­nifestat pentru importul de lână şi mohair din România, cele două părţi au negociat şi au agreat un certificat sanitar veterinar pentru export.

Prin deschiderea aces­­­­tei pieţe, s-a creat po­sibilitatea pentru mulţi crescători de animale să valorifice şi acest produs.

Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale şi pentru a facilita exportul acestui tip de produs, ANSVSA a dispus structurilor teritoriale ca, prin intermediul medicilor veterinari cu atribuţii de certificare, să informeze operatorii economici autorizaţi despre această oportunitate şi asupra cerinţelor necesare.

Articol apărut în ediția  print a Jurnalul de Ilfov, nr.390