Concordia Chiajna a mai făcut un pas către zona periculoasă a retrogradării. Cu Adrian Mutu debutant ca antrenor, FC Voluntari a obținut o victorie la limită, tranșată încă din primele minute ale jocului. În urma acestui eșec, se pare că Ion Moldovan va părăsi echipa de la Chiajna.

FC Voluntari a obți­nut victoria printr-un gol marcat foarte repede, în minutul 2. Scorul a fost deschis de Adrian Bălan, cu o lovitură cu capul, după o minge șutată aiurea de Achim. După deschiderea scorului, elevii lui Mutu
s-au retras într-o defensivă prudentă, cu rare apariții în terenul advers. Gazdele puteau restabili egalitatea, dar Marian Cristescu a reluat în transversală. Și după pauză, norocul a fost de partea echipei lui Mutu: Nivaldo a nimerit bara. Ultima ocazie a aparținut oaspeților, dar Bălan nu a ajuns la centrarea lui Daniel Benzar. După meci, fanii din Chiaj­na au cerut demisia lui Ion Moldovan.

Mutu, mulțumit de atitudinea jucătorilor

La debutul său ca antrenor, Adrian Mutu a recunoscut că a avut emoții. El a spus, după meci, că a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor, de implicarea lor, de faptul că au dat dovadă de concentrare. „Le-am cerut o organizare mai bună, o dedicare în joc, deoarece am observat în întâlnirile anterioare o oarecare pasivitate, iar eu așteptam o reacție din partea lor. Mai avem mult la nivel de joc,
le-am spus asta, și nu trebuie să fim euforici după această victorie, chiar dacă este o victorie importantă. Am urcat în clasament, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ, pentru că este doar o mică treaptă în drumul spre obiectivul nostru de a evita retrogradarea. (…) Trebuie să recunosc, am avut și puțin noroc și am reușit să obținem 3 puncte”, a spus Mutu, după meci.

„Comisarul” – „aproape” satisfăcut

Ion Moldovan a declarat, la rândul său, că a fost „aproape mulțumit” de efortul jucătorilor. „Din punct de vedere al jocului, pot spune că sunt aproape mulțumit de efortul pe care l-au făcut jucătorii și presiunea pe care am pus-o asupra echipei adverse, însă, din păcate, golul primit în primele minute ale primei reprize a venit ca urmare a unor greșeli de marcaj. Și, deoarece nu am acceptat acest lucru, am făcut și schimbarea din minutul 20. (…) Eu nu sunt mulțumit de modul în care au reușit să gestioneze situațiile favorabile pe care le-am avut pentru a marca. Și asta se întâmplă de foarte mult timp, e o lipsă de concentrare, este neatenție în momentul decisiv” a declarat Moldovan.

Va pleca Moldovan?

După toate apa­­ren­țele, Moldovan nu va mai rămâne la Concordia. Potrivit unor surse, el va fi înlocuit. Se vehiculează numele lui Cristiano Bergodi, care a fost prezent în tribune, la Chiajna, însoțit de Mihai Teja.

Alte surse mai avansează numele lui Ionuț Badea, fostul secund al lui Christoph Daum, și Claudiu Niculescu.

„Comisarul” a declarat, însă, că el e foarte liniștit. „Știam și de Bergodi că a venit la meci, știam și de ce a făcut-o. Eu sunt foarte liniștit. Vă daţi seama că după atâţia ani de activitate sunt foarte liniștit. Eu și domnul președinte Cristi Tănase am avut o discuţie mult mai amplă în iarnă și am convenit să facem tot ce depinde de noi ca să salvăm echipa. În momentul în care se va ivi o situaţie în care nu putem să… Atunci normal că antrenorul se dă la o parte”, a declarat Moldovan.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.399