Avansul din subven­țiile pentru ovine și caprine cuvenite pentru anul 2018 urmează să intre în conturile fermierilor începând cu data de 1 noiembrie, potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Începând cu data precizată, va fi achitată parțial schema de sprijin cuplat pentru ovine și caprine, astfel că doar crescătorii care au animale de rasă vor primi prima tranșă de bani înainte de luna decembrie.

„Noi dăm banii acum pe suprafețe directe. Pe data de 1 noiembrie începem să dăm și la specii, la ovine și caprine, și pentru a fi în regulă și să nu mai avem modificări pe parcurs (…), pentru a fi în regulă anul acesta, de la 1 decembrie începem să acordăm plata întreagă pentru zootehnie la vacile cu lapte. Sigur, această plată nu se va consuma și nu va fi posibil să o dăm anul acesta!”, a declarat Petre Daea la Radio România Actualități.

Avansul acordat oierilor va fi sprijinul cuplat pentru ovine și caprine, schemă pentru care s-a alocat deja suma de 56.100.000 de euro, iar cuantumul se calculează prin raportarea sumei la efectivul de animale eligibile.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.426