„Viitorul mizează pe sorg” – a fost tema în jurul căreia s-au reunit cca. 200 de specialiști din lumea întreagă, în cadrul celui de-al doilea Congres European al Sorgului, care a avut loc la Milano, în perioada 7-8 noiembrie, anunță un comunicat transmis de Sorghum ID.

Opinia participanților a fost unanimă: dezvoltarea sectorului sorgului ar putea constitui o șansă pentru Europa, dat find faptul că această cereală are toate calitățile pentru a răspunde cerințelor de ordin economic și ecologic, care se profilează în viitorul apropiat.

Din dezbateri s-a desprins ideea că sorgul face obiectul unei constante activități de ameliorare genetică, în momentul de față existând hibrizi mai rezistenți la temperaturile scăzute și a căror productivitate se îmbunătățește de la an la an, caracteristici care vin în completarea celor deja recunoscute, ale sorgului: nevoia scăzută de inputuri și de apă, și gradul mare de reziliență. Totodată, sorgul este o plantă care se poate adapta unei palete largi de utilizări: consumul uman, furajer sau producția de biogaz.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.429