Duminică, 25 octombrie, au fost convocați, prin ordinul prefectului județului Ilfov, consilierii aleși în comuna Snagov, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Snagov.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Snagov cu atribuții de secretar general a dat citire ordinului prefectului județului Ilfov și a anunțat că ședința este condusă de consilierul local, decan de vârstă, Toma Nichita, cu ajutorul a doi consilieri tineri, Petrache Radu și Ciobănică Cristian. Secretarul general al comunei Snagov a anunțat că au fost aleși 15 consilieri, fiind prezenți 10 consilieri din cei 11 validați, un consilier fiind în izolare, și care ulterior a depus jurământul online.

La ceremonie a participat și Thuma Hubert, președintele Consiliului Ju­de­țean Ilfov, precum și senatorul Nicoleta Pauliuc.

Secretarul general al comunei Snagov a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Buftea privind validarea consilierilor locali aleși.

Prin încheierea dată în ședința din camera de consiliu, din data de 15.10.2020, de către Judecătoria Buftea, în dosarul privind validarea mandatelor de consilieri, instanța a dispus: ”În baza art. 114 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 actualizată, validează mandatele următorilor consilieri locali ce intră în componența Consiliului local al Comunei Snagov: Toma Nichita, Oprea Elena-Luminița, Constantinescu Mihai-Adrian, Petrache Radu, Ciobănică Florin-Cristian, din partea Partidului Național Liberal şi Oancea Marian, Andrei Nelu, Puzderică Stelian, Matei Mirela, Leuștean Mihaela, Mușat Marian-Bogdan, din partea Alianței Social Liberale. Invalidează, ca urmare a declarației de renunțare, mandatele următorilor consilieri locali aleși: Anghel Mihai, Grigorean Radu, Ion Marian şi Codeanu Dorina – membri şi Bimbirică Ionuț-Alexandru şi Niculae Cristian-Ovidiu – membri supleanți, din partea Partidului Național Liberal. Validarea membrilor supleanți Dumitru Vasile-Valerian, Stanciu Aurică, Neagu Ovidiu și Frichiaş Ionuț-Alexandru se va solicita în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a încheierii de invalidare a mandatului consilierilor locali declarați aleși. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului Județului Ilfov şi Secretarului General al UAT Snagov şi persoanelor al căror mandat a fost invalidat.”

În ordine alfabetică, consilierii aleși și validați de Judecătorie au depus apoi jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Snagov s-a constitut legal, primarul ales, Anghel Mihai (PNL), validat de instanță, prin hotărâre definitivă, a depus, la rândul său, jurământul de credință.

Președintele CJI, Hubert Thuma, l-a felicitat pe noul primar al comunei Snagov pentru că a ajuns primar prin tenacitatea sa și a echipei.

”Ca președinte al CJI, voi aduce consiliul cât mai aproape de oameni. Va fi consiliul județean al ilfovenilor și nu va mai fi doar o instituție abstractă. Îmi doresc ca județul Ilfov să nu mai fie doar zona de lângă București în care unii vin să își construiască o casă să locuiască în weekend sau în vacanță. Ilfovul are o identitate din ce în ce mai bine conturată, are un potențial imens și are resurse multiple de dezvoltare. Vă garantez că voi sprijini orice proiect cu care veți veni la Consiliul Județean și pentru care veți avea nevoie de sprijin”, a precizat președintele CJ Ilfov.

”Sunt convins că alături de CL, de primar și de președintele CJI veți duce la îndeplinire toate proiectele de dezvoltare pe care vi le veți propune. Atâta timp cât veți fi în această funcție, vă doresc ca în orice hotărâre pe care o veți lua să aveți în gând jurământul depus. Vă doresc ca Dumnezeu să ne ajute să rămânem sănătoși, să ne dea putere de muncă și să ne revedem cu bucurie!”, a declarat prefectul Daniel Tudorel Zamfir.

Directorul în Prefectura Ilfov, Cristian Lixandru, a punctat, la rândul său: ”Sunt onorat să fiu prezent astăzi aici, în localitatea unde am ales să mă mut până la ­adânci bătrâneți. E un moment de bucurie. Vă rog să nu îi dezamăgiți pe cetățenii ce ne sunt vecini, prieteni, rude și au o speranță în dvs. Vă invit să gândiți la un amplu proiect de dezvoltare a Snagovului. Aceste luni de pandemie ne arată că avem nevoie de o dezvoltare avansată, bazată pe educație. Sigur că trebuie să ne bazăm pe digitalizare. Într-o bună conlucrare cu președintele CJI să dezvoltați un plan integrat vis-a-vis de nevoile județului”.

Primarul Anghel ­Mihai a declarat: ”Vă mul­țu­mesc pentru prezență. Nu am apucat să îi mulțumesc public președintelui CJI pentru tot sprijinul acordat și încrederea atât echipei PNL Snagov, cât și mie, candidat la funcția de primar. Vreau să mulțumesc echipei și cetățenilor care mi-au acordat încrederea, pentru că fără ei și fără încrederea lor, astăzi, după multe lupte, nu ajungeam aici. Am plecat în campania electorală cu sloganul «Acum chiar se poate». Așa cum am jurat, o să pun toată priceperea mea și a echipei mele, și dl. președinte în mine are un prieten, dar va avea și un mare stres. O să fiu zilnic la dânsul pentru a obține fonduri pentru comuna Snagov. Și la toate ministerele. Și dl. prim-ministru ne-a asigurat de tot sprijinul. Alegerile le-am câștigat pentru comuna Snagov. Voi fi primarul tuturor, indiferent de situația din CL. Viceprimar va fi propunerea noastră în persoana dlui Toma Nichita. Toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, pot veni să susțină proiectele, doleanțele cetățenilor, pentru că așa este normal. Vom fi CL al comunei Snagov și eu, Anghel Mihai, voi fi primar al comunei Snagov”.