Luni, 26 octombrie, au fost convocați, prin ordinul prefectului județului Ilfov, consilierii aleși în comuna Ștefăneștii de Jos la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Ștefăneștii de Jos.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Ștefăneștii de Jos cu atribuții de secretar general a dat citire ordinului prefectului județului Ilfov și a anunțat că ședința este condusă de consilierul local decan de vârstă, cu ajutorul a doi consilieri tineri.

Secretarul general al comunei Ștefăneștii de Jos a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Buftea privind validarea consilierilor locali aleși.

Prin încheierea dată în ședința din camera de consiliu, din data de 19.10.2020, de către Judecătoria Buftea, în dosarul privind validarea mandatelor de consilieri, instanța a decis: „În baza art. 114 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 actualizată, validează mandatele următorilor consilieri locali ce intră în componența Consiliul local al Comunei Ștefăneștii de Jos: Gheorghiță Virgiliu Mircea Daniel, Bonțidean Ana-Maria-Silvia, Ilie Ionel, Petrică Ion, Vasile Ion-Ștefan-Norel, Andreaș Valentin, Pîrvu Ștefan-George, Cataramă Gheor­ghe, Gheorghe Cristian, Nae Constantin, Pavel Gheorghe, Paraschiv Eugen, Joiman Nicolae, Iancu Dan. Invalidează, ca urmare a declarației de renunțare, mandatul domnului Ștefan Ionel Robert. Validarea membrului supleant Tîrlache Marian se va solicita în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a încheierii de invalidare a mandatului consilierului local declarat ales. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului Județului Ilfov şi Secretarului General al UAT Ștefăneștii de Jos şi persoanelor al căror mandat a fost invalidat. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare”. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Buftea.

În ordine alfabetică, consilierii aleși și validați de Judecătorie au depus apoi jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Ștefăneștii de Jos, s-a constitut legal, primarul ales Ionel Robert Ștefan validat de instanță, prin hotărâre definitivă, a depus, la rândul său, jurământul de credință.

Consilierii, mai pregătiți, la ședințe

Primarul reales al comunei Ștefăneștii de Jos, i-a mulțumit prefectului județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, pentru toată colaborarea avută și și-a manifestat speranța ca în următorii patru ani să fie în continuare coleg cu prefectul și subprefectul județului Ilfov pentru a rezolva multele probleme ale comunei Ștefăneștii de Jos, în mod special cele privind fondul funciar.

”Mulțumesc domnilor consilieri, și celor care au fost, și celor care sunt în funcție și sper într-o colaborare bună, mai ales că avem în mijlocul nostru oameni cu experiență, avem foști viceprimari, foști consilieri și, după cum v-ați dat seama, nu este o muncă ușoară administrația publică. Ați văzut prin câte lucruri am trecut și câte eforturi am depus ca să facem tot ce am făcut în perioada acestor patru ani. Oamenii au mai multe așteptări de la noi. Cum și eu patru ani am pus pe primul loc administrația publică și funcția mea de primar, aș dori ca si dvs. dragi colegi, să vă alăturați și să încercăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor cetățenilor noștri care ne-au votat și ne-au pus în funcție. Pentru că datorită lor suntem aici. Dânșii ne-au votat ca să îi reprezentăm și nu vrem să îi dezamăgim în perioada următoare a mandatului de patru ani. Nu mai vreau să avem surprize neplăcute în consiliu. Vreau ca ședința de consiliu să fie ședință de consiliu, ca fiecare consilier să vină întotdeauna, să citească materialul, materialul să fie cu cel puțin cinci zile înainte la mapă pentru ca toți consilierii locali să îl poată studia și să vină cu lecția învățată la ședință.(…) Dacă va exista o opoziție, să fie una constructivă, nu una răutăcioasă, ci spre binele cetățenilor comunei Ștefăneștii de Jos. Toate ședințele de consiliu vreau să fie publice. Cu siguranță va fi un mandat cu mai multe realizări, mai civilizat și mai comunicativ”, a spus primarul comunei Ștefăneștii de Jos.

Prefectul Daniel Tudorel Zamfir a declarat, la rândul său: ”Pentru mandatul pe care îl începeți acum, cetățenii v-au învestit cu încredere și cu multă speranță. Astăzi este o zi deosebită atât pentru dvs., cât și pentru întreaga lume creștină. Ați avut ocazia să depuneți jurământul într-o zi de mare sărbătoare pentru creștinism și nu trebuie să uitați acest lucru. A fost o competiție electorală, este bine să existe competiție întotdeauna, dar competiția din punctul meu de vedere poate să meargă mai departe și să fie benefic atunci când o faceți încercând să aduceți cât mai multe proiecte, cât mai multe idei, totul să fie făcut pentru binele cetățenilor. Ați jurat că veți depune toate eforturile, priceperea și puterea dvs., pentru binele locuitorilor comunei Ștefăneșii de Jos. De fiecare dată când veți lua o hotărâre, când veți discuta, când veți dezbate un proiect, indiferent de natura lui, să aveți în gând acest jurământ. Cetățenii au dorit să îi reprezentați și gândiți-vă că, peste patru ani, aceiași cetățeni vor face bilanțul muncii dvs.”, a declarat prefectul județului Ilfov.