Vin sărbătorile! Grație voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, și copiii care provin din familii sărmane, din comunele Nuci și Moara Vlăsiei, au primit daruri, de Moș Nicolae.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 529, ediția print

Voluntarii Patriarhiei Române s-au dovedit, a fi plini de surprize frumoase pentru copiii din Ilfov și la finalul acestui an. Încărcați cu daruri, voluntarii coordonați de Dănuț Prună au revenit, în ziua de 5 decembrie, în mijlocul micuților din Balta Neagră, Nuci și Moara Vlăsiei. Fructe, diverse sortimente de bomboane, ciocolate și alte delicii au ajuns, astfel, la micuții pentru care, altfel, Ziua de Sfântul Nicolae nu ar fi însemnat mai mult de un colț de pâine pe masă. Nu mai vorbim de dulciuri și cozonaci. Încântați de oaspeții generoși, copiii și-au întâmpinat vizitatorii cu zâmbetul pe buze și privirea senină, le-au mulțumit cu deosebită recunoștință și și-au primit darurile cu mare bucurie. Gestul acestor oameni cu suflet mare le fac și lor sărbătorile mai frumoase și mai luminoase. Copiii din Ilfov nu au fost singurii vizitați de voluntarii Paraclisului Mântuirii Neamului, în ajunul lui Moș Nicolae. Și micuții din mai multe localități din județul Prahova au avut parte de aceleași surprize dulci. În total, 300 de copii din familii sărmane au intrat, astfel, în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Acțiunea s-a desfăşurat în cadrul Campaniei „Implică-te, împreună reușim mai mult!”. 

Bucurie sfântă

“În ajun de Sfântul Nicolae am căutat să aducem bucurie pe fețele acestor copii, care ne-au așteptat cu brațele deschise să le aducem daruri. Pentru că știm că cea mai mare bucurie a copiilor din lumea întreagă este să primească în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae daruri. Își pregătesc ghetuțele, le pun lângă ușă și așteaptă cu nerăbdare darurile primite de la Sfânt. Noi am căutat să le aducem această bucurie, am fost anul acesta mesagerii Sfântului Nicolae. Am mers în șapte localități, am ajutat atât copiii din Ilfov, cât și din Prahova. Bucuria a fost cu atât mai mare, pentru că astăzi este o zi specială pentru noi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, am sărbătorit Ziua Internațională a voluntarilor cum nu se putea mai frumos, aducând bucurie copiilor care îl așteptau nerăbdători pe Sfântul Nicolae”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor CMN.