Numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la bovine și la ovine și caprine, iar la porcine și la păsări au scăzut, în februarie 2021 comparativ cu perioada similară din anul anterior, arată datele INS.

Astfel, în luna februarie 2021 au fost sacrificate 40.000 de capete de bovine, în creștere cu 11,1% faţă de februarie 2020, dar în scădere cu 9,1% faţă de luna anterioară. Producţia de carne obţinută în februarie 2021 de la animalele sacrificate a ajuns la 6.594 tone, faţă de 5.908 tone în februarie 2020 și 7.437 tone în ianuarie 2021.

La specia porcine, s-au sacrificat 294.000 de capete, iar producţia de carne de porc consemnată a fost de 26.827 tone (28.172 tone în februarie 2020 și 27.617 tone în ianuarie 2021).

De asemenea, au fost sacrificate 108.000 de capete de ovine și caprine  în februarie 2021 și s-a obţinut o producţie de carne din aceste specii de 1.715 tone, în februarie 2020 – 1.660 tone, iar în ianuarie 2021 – 1.751 tone.

Totodată, sacrificările de păsări au totalizat în februarie 2021 peste 20,05 milioane de capete, iar producţia de carne obţinută a fost de 34.461 tone.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.544