O nouă ediție a campaniei “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, a avut loc sâmbătă, pe 23 octombrie. De data aceasta, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au revenit la familiile greu încercate, din comuna Nuci,  județul Ilfov și la cele din comuna Bâra, județul Prahova. Odată cu darurile oferite cu dragă inimă, voluntarii le-au adus gazdelor și un strop de bucurie și speranță că nu sunt singuri în fața greutăților vieții.     

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 573, ediția print

Cu această ocazie, voluntarii le-au dăruit încălțăminte, îmbrăcăminte  și alimente de strictă necesitate, în valoare totală de peste 25.000 de lei. “Este o activitate binevenită în rândul enoriașilor parohiei noastre. Mai ales în rândul familiilor pe care voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale le ajută în mod constant, de două-trei ori pe lună cu alimente, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă personală, dar și cu articole pentru școală”, ne-a spus părintele Gheorghe Nuță, parohul Parohiei Nuci, din Ilfov. Despre modul în care au reușit, și de data aceasta să aducă zambetul pe buzele acestor familii, prin darurile lor speciale, ne-a vorbit Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor. 

Iubire și dăruire  

“Prin această activitate din cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” am ținut să marcăm împlinirea a zece ani de la sfințirea Paraclisului Catedralei Naționale. Catedrala Națională reprezintă pentru noi casa noastră. Noi aici ne întâlnim, aici ne organizăm, iar apoi, tot de aici plecăm să sprijinim mii de familii din țară, pentru că, după cum stiți deja, avem o bogată activitate social filantropică, activitate desfășurată pe lângă Catedrala Națională. Aici am crescut, aici părintele nostru duhovnic, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, ne-a învățat să ne ajutăm semenii. Lângă biserică am crescut duhovnicește, am crescut în spiritul iubirii aproapelui, exact cum ne învață Dumnezeu, să iubim aproapele ca pe noi înșine. Avem bucuria că astăzi am reușit să ajutăm foarte mulți oameni, câteva sute de persoane. Le-am oferit încălțăminte, îmbrăcăminte și alimente. În aceste localități sunt câteva familii nevoiașe pe care le-am sprijinit în mod constant”, ne-a explicat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. De altfel, aceste familii sunt doar câteva din multitudinea de familii nevoiașe ajutate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, de-a lungul timpului. De la începutul Campaniei „Implică-te! Împreună re­ușim mai mult!”, voluntarii au desfășurat 330 acțiuni în care au oferit bunuri și alimente în valoare de peste 800.000 de lei.