Copiii, sprijiniţi să facă sport la nivel de performanţă

Una dintre preocupările principale ale administrației locale din comuna Ciorogârla o constituie încurajarea activităților sportive pentru toate categoriile de vârstă, dar, mai ales, în rândul copiilor. În acest scop, edilii asigură condițiile necesare pentru ca aceste activități să se desfășoare cât mai bine, în cadrul Clubului Sportiv Ciorogârla.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 574

Primarul  comunei Ciorogârla, Victor Niculae, este cel care ne-a explicat de ce primăria comunei are grijă ca sportul să constituie una dintre laturile importante ale vieții localității, mai ales în rândul copiilor și al tinerilor. El spune că sportul înseamnă sănătate și ajută generațiile care vin din urmă să ducă o viață mai bună, din toate punctele de vedere.

„Primăria noastră in­ves­tește foarte mult în mișcarea sportivă și în crearea unor condiții cât mai bune pentru ca locuitorii comunei să facă sport la un nivel cât mai bun. De aceea, am investit în baza noastră sportivă, în terenul de fotbal care, în acest moment, este dotat și cu o instalație de nocturnă. Dar, cel mai mult, ne dorim să-i atragem pe copii, pe tineri să practice activități sportive în mod organizat și, eventual, chiar să-i îndreptăm către performanță. Sportul disciplinează, educă și creează caractere. Fără a mai vorbi de faptul că cei care practică sportul au o stare de sănătate mult mai bună, un organism mai puternic. Asta ne dorim pentru copiii noștri și vom face în acest sens tot ce ne stă în putință”, ne-a asigurat edilul.

Fetele din Ciorogârla, dornice să joace fotbal la nivel înalt

Puțini știu că în comuna Ciorogârla, la clubul sportiv din localitate, există echipe de fotbal feminin unde se face performanță. Totul a început cu câteva luni în urmă, când a fost organizată o selecție pentru secția de fotbal copii, la toate categoriile de vârs­tă. Majoritatea celor care s-au prezentat erau băieți, dar responsabilii clubului ­s-au trezit și cu fete care ­și-au exprimat dorința de a practica fotbalul aici. Așa a luat ființă și o secție de fotbal feminin la CS Ciorogârla. În scurt timp, fetele din comună care s-au înscris la club și au dovedit că decizia organizatorilor selecției a fost una inspirată, noile jucătoare dând dovadă de talent și aptitudini pentru ceea ce cu toții numim „sportul rege”.

Despre toate acestea ne-a vorbit Daniel Grigore, antrenor și administrator al clubului sportiv din Ciorogârla: „Avem grupe de copii, de juniori și de seniori. Aceștia din urmă evoluează în Liga a IV-a.

Anul acesta, grupa de copii născuți în 2007 a participat la meciurile de calificare pentru Grupa Elitelor, dar nu am reușit calificarea. Acum doi ani, însă, grupa 2005 s-a calificat în această grupă și a participat la competiția de la nivel național.

Acum, în total, la secția de fotbal avem circa 60 de copii – 4 grupe de băieți și una de fete, la categoria de vârstă 2007-2009.

Grupa de fete a fost înscrisă în campionatul de la nivelul Capitalei, unde avem o colaborare cu echipa de fotbal feminin FC Fair Play Joc Cins­tit București, echipă de senioare care activează în Liga I, unde sunt antrenor, iar fetele noastre de la CS Ciorogârla joacă, în funcție de categoria de vârstă, la această formație. Totodată, 8 jucătoare de la Ciorogârla,  de la categoria U15, joacă și pentru echipa feminină a FCSB. Ele se antrenează la clubul din Ciorogârla, iar meciurile de acasă se joacă la baza FCSB de la Berceni.

Eu sunt antrenorul acestor fete de 2 luni. Când s-a făcut selecția pentru secția de fotbal a clubului, s-au prezentat și fete și astfel a apărut și grupa feminină de fotbal.

 

Începutul nu a fost ușor, a fost o muncă titanică până am reușit să le așezăm în teren și să învețe, într-un timp atât de scurt, fiecare ce are de făcut. E multă muncă în acest sens, în cadrul celor trei antrenamente care se desfășoară în fiecare săptămână. Punem un accent deosebit și pe tehnică. Când au venit, nu știau nici cum să lovească mingea, acum au evoluat foarte mult, au învățat chiar să și dribleze.

La băieți, avem 4 grupe de copii care participă la Campionatul Județean Ilfov, pe categorii de vârstă.

La seniori, acum doi ani, am terminat pe locul 2, în Liga a IV-a.

În momentul de față, echipa de băieți U15 s-ar putea, în funcție de aprobările pe care ar trebui să le primim de la Federația Română de Fotbal, să reprezinte România la o competiție internațională, la care vor participa 6-7 echipe din alte țări. Unul dintre criteriile de selecție îl constituie faptul ca aceste echipe să nu reprezinte academii consacrate de fotbal, ci să provină din zone mai defavorizate, unde joacă copii cu o situație materială mai precară, cu scopul de a stimula mișcarea sportivă și la acest nivel”, ne-a spus Daniel Grigore.

Victorie fără drept de apel cu FC Voluntari

Sâmbătă, 6 noiembrie, 8 fete de la secția de fotbal feminin a CS Ciorogârla au fost convocate pentru meciul pe care echipa U15 a FCSB l-a disputat cu FC Voluntari, pe terenul sintetic al stadionului din oraș.

Ele au fost însoțite și de celelalte coechipiere din comuna ilfoveană, care le-au susținut cu ardoare pe tot parcursul întâlnirii cu FC Voluntari.

Confruntarea cu adversarele din Voluntari a fost una foarte disputată. Jucătoarele gazde au fost cele care au început în forță partida, ceea ce s-a materializat printr-un gol al ilfovenelor marcat în primele 15 minute ale jocului.

După această reușită a adversarelor, jucătoarele FCSB au echilibrat confruntarea și au avut o serie de atacuri tăioase care s-au materializat în scurt timp, prin golul marcat de Ionela. După această reușită, fetele de la FCSB au dominat jocul, și spre finalul reprizei, Maria a reușit să marcheze cel de-al doilea gol al echipei sale.

În repriza a doua, niciuna dintre cele două formații nu au mai avut vreo reușită, iar rezultatul final a fost stabilit de scorul din prima repriză – 2-1 pentru echipa oaspete.

Antrenorul Daniel Grigore, mulțumit de evoluția jucătoarelor sale

La finalul meciului, antrenorul jucătoarelor de la FCSB a apreciat pozitiv evoluția jucătoarelor pe care le antrenează.

„A fost o partidă grea, pe care fetele au reușit să o controleze cu brio. Am avut adversare foarte puternice, pe care am reușit, până la urmă, să le dominăm prin viteză, atitudine, acuratețea paselor și implicare în joc. Mă bucur pentru acest rezultat, le felicit pe fete pentru prestația lor, și sper să jucăm la fel și în continuare”, ne-a declarat Daniel Grigore.