Două zile de petrecere, la Bragadiru

Elevii din localitate, cu rezultate deosebite obținute la concursuri naționale și internaționale, au fost premiați

Zilele orașului Bragadiru, marcate la sfârșitul săptămânii trecute, în Parcul central al localității, au debutat cu un moment solemn, care s-a derulat la începutul ședinței Consiliului Local Bragadiru, convocată pentru dimineața zilei de 22 septembrie, la sediul Casei de Cultură ”Mihai Eminescu”.

Invitați din comuna Zîmbreni, raionul Ialoveni, Republica Moldova, localitate înfrățită cu orașul Bragadiru, delegație condusă de primarul Daniel Țonu, au oferit primarului Gabriel Lupulescu, în semn de prietenie și recunoștință pentru sprijinul acordat, titlul de ”Cetățean de onoare”. ”Una dintre cele mai vechi biserici, din satul Găureni, Zîmbreni, a fost reparată cu ajutorul domnului Lupulescu, chiar dacă la acel moment, domnia sa nu deținea funcția de primar”, a declarat primarul Daniel Țonu.

Gestul a fost primit cu emoție de către Gabriel Lupulescu, care i-a invitat pe oaspeți să asiste la desfășurarea ședinței Consiliului Local Bragadiru.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 623, ediția print

Ordinea de zi a ședinței CL Bragadiru a fost aprobată de consilierii locali și a cuprins printre alte proiecte de hotărâri și două noi propuneri (adoptate cu unanimitate de voturi) de acordare a titlului de ”Cetățean de onoare” al orașului Bragadiru pentru Andrei Cătălin Stoica și Bogdan Cristian Stoica. Frații, sportivi de performanță, locuiesc de 10 ani în Bragadiru și fac cinste orașului cu medaliile câștigate în competiții naționale și internaționale de kickboxing.

La finalul ședinței, oaspeții au fost invitați să petreacă alături de bragadireni, la petrecerea pregătită în Parcul de agrement, de Zilele localități.

Un ”OktoberFest” local

În jurul prânzului, soarele generos cu evenimentul, care s-a dorit a fi un adevărat ”OktoberFest” local, a însoțit publicul și pe artiști, pe tot parcursul zilei. Organizatorii, conduși de Alexandru Constandin, șef al biroului Organizare evenimente, din cadrul Primăriei Bragadiru, au pregătit pentru două zile de petrecere o atmosferă de ”toamnă culturală”, așa cum a denumit-o actrița Diana Radu Stan, șefa Serviciului Cultură din cadrul aceleiași instituții. Adică, pe scenă au fost invitați artiști îndrăgiți de public, iar în zona amenajată pentru petrecere au sfârâit grătarele cu bunătăți. Producători români de mezeluri sau brânzeturi, comercianți de blănuri, ceramică, multe clătite și gogoși pufoase, goffre, smoothie-uri de fructe, porumb fiert și copt, kurtos kalacs – toate i-au ademenit pe bragadireni să le cumpere, dar și pe cei sosiți din alte localități, pentru a se bucura alături de sărbătoriți.

Ansamblul Folcloric Profesionist ”Doina Dunării” a asigurat, sâmbătă, partea de început a evenimentului artistic, cu o suită consistentă de interpreți vocali și dansatori și cu orchestra formată din instrumentiști profesioniști conduși de maestrul dirijor prof. dr. Ion Ivanovici.

Liliana Geapana i-a invitat, pe rând, pe scenă, pe artiștii Viorica Damaschin, Adelina Găujeneanu, Ioana Lărgeanu, Mariana Simion, Maria Cimpoiașu sau Georgeta Vasile, iar delegația moldoveană, primarul Daniel Țonu și primarul Gabriel Lupulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu și fostul administrator public al județului, acum secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, l-au urat bragadirenilor ”La mulți ani” și să petreacă cu poftă de ziua localității lor. Oficialii români au primit din partea fraților de peste Prut un coș cu bunătăți moldovene – fructe de toamnă, vin și bomboane. Petrecerea a continuat cu prestația Mariei Cârneci, care a încheiat partea muzicală dedicată folclorului.

De la ora 18.00, scena a aparținut Oanei Radu și lui Nicole Cherry, iar finalul primei zile de petrecere a fost al trupei Vunk.

Seara s-a sfârșit cu un spectaculos foc de artificii și cu dorința revederii, a doua zi, la o nouă porție de relaxare și voie bună.

”Picii lui Soreasca” au colorat Parcul de agrement Bragadiru

Așadar, duminică, tot de la ora 13.30, zona amenajată pentru petrecerea de toamnă a orașului Bragadiru a fost luată cu asalt de copii. A fost spectacol de teatru, după care Alina Sorescu și ”Picii lui Soreasca” au susținut un concert plin de culoare și zâmbete de prichindei.

Însă înaintea acestui moment, administrația locală a orașului a dorit să premieze ”la scenă deschisă” copiii din localitate, care au obținut rezultate deosebite la concursuri naționale și internaționale. Două sute de copii au primit, în fața comunității, diplome, iar în zilele următoare sunt așteptați la sediul Primăriei Bragadiru pentru a încasa câte 200 de lei/copil, sumă stabilită prin hotărâre adoptată de Consiliul Local Bragadiru. Primarul Gabriel Lupulescu i-a felicitat pe copii, ­le-a înmânat diplomele, și ­le-a transmis că întreaga comunitate din Bragadiru se mândrește cu ei.

Programul artistic a continuat cu Mărioara Man Gheorghe, ”Mlădițe ilfovene” și o sesiune de tinere talente locale, copii din Bragadiru, de la Academia tinerelor talente.

Muzicianul Ion Ioniță, un veteran al muzicii populare, îndrăgit de publicul din Bragadiru și, la rândul său, iubitor declarat al acestui oraș, a urcat pe scenă la ora 17.00, iar o oră mai târziu, cele două zile de petrecere ale bragadirenilor se încheiau cu prestația plină de energie a celor din trupa ­NoStress.