Copiii din Pantelimon au pescuit și s-au jucat în aer liber

Sâmbătă, 10 iulie, începând cu ora 8.30, 70 de copii din orașul Pantelimon au participat la cea de-a doua ediție a Concursului de Pescuit „Fir Întins”, organizat de Primăria și Consiliul Local din oraș, care s-a desfășurat în  incinta complexului Phoenix Cernica, pe malul lacului Pantelimon.

A fost un prilej minunat de voie bună și distracție atât pentru copiii participanți, cât și pentru părinții care i-au însoțit pe micuții concurenți la această întrecere.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 557

Chiote de copii pline de încântare și bucurie se auzeau sâmbătă dimineață pe malul lacului Pantelimon atunci când unul din concurenți reușea să prindă un peștișor cu undița mânuită de el. Toți țopăiau de emoție și nerăbdare ca să arunce din nou acul cu momeală în apă.

Puțin mai departe, într-o zonă amenajată special, alți prichindei, care urmau să intre și ei în concurs, jucau badminton, trăgeau la țintă cu un arc care folosea o săgeată cu ventuză sau încercau să nimerească cu mingiuțe din plastic coșulețele colorate înșirate pe o frânghie legată de doi arbori. Și aici, veselia era la ea acasă!

Cei care doreau puteau  să bea și o limonadă proaspătă, dar și să se înfrupte cu floricele sau hot-dog, bunătăți oferite gratuit de organizatori.

Toți copiii participanți au primit premii

Despre acest concurs am aflat mai multe amănunte de la Mihai Voicu, administratorul public al orașului, care s-a ocupat de organizare. 

„Prin bunăvoința unor parteneri, cum ar fi ­administratorii Complexului Phoenix Cernica, ne-a fost cedată gratuit, pentru intervalul 8.00-12.00, această zonă de pe malul lacului, pentru a organiza un concurs de pescuit pentru copiii din orașul Pantelimon cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Este cea de-a doua ediție a acestei competiții. Înscrierile au început în urmă cu câteva zile, iar cele 40 de locuri alocate inițial au fost epuizate foarte repede. Deoarece numărul de solicitări a fost mult mai mare, am suplimentat urgent numărul de locuri la concurs cu încă 30, care au fost ocupate, în totalitate, foarte rapid.

Am gândit acest eveniment ca pe o activitate de recreere în aer liber pentru copii. Pe lângă concursul propriu-zis, am organizat și o zonă cu jocuri distractive pentru micii participanți.

Concursul este acum organizat în două serii, datorită numărului mare de participanți despre care aminteam mai sus. Copiii din prima serie pescuiesc, iar cei din seria a doua se joacă în zona de distracție, apoi fac schimb.

La final, toți copiii participanți vor primi premii, constând în diplome de participare, câte un ­voucher pentru Cernica Aventura Parc, o pungă cu dulciuri și un logo ca amintire”, ne-a informat Mihai Voicu.

Tototdată, el ne-a mai precizat că participanții din cele două serii ale concursului care se vor clasa pe primele trei locuri, vor mai primi ca premiu un peștișor și un acvariu, o medalie și un trofeu.  

De asemenea, am mai aflat că ustensilele, nadele și momelile pentru toți concurenții au fost asigurate gratuit de un sponsor, și anume de către firma din orașul Pantelimon specializată în acest domeniu – „GO Carp”.

Primăria Pantelimon are în program activități diversificate pentru copii

Bineînțeles, de la eveniment nu a lipsit nici edilul orașului Pantelimon, Marian Ivan, care a venit la concurs însoțit de cei doi copii ai săi și de soția sa. Primarul ne-a precizat că se afla aici nu în calitatea sa oficială, ci în calitate de „concurent” reprezentat de fetița sa și băiețelul său.

La rândul său, el ­ne-a vorbit despre această inițiativă, aflată la a doua ediție.

„Este a doua ediție a concursului «Fir Întins» din ultimii trei ani, pentru că anul trecut nu s-a putut organiza această competiție din cauza pandemiei. Am ales să organizăm concursul aici și nu pe lacul din oraș, pentru că este mai multă umbră. După cum vedeți, copiii sunt încântați și bucuroși că se află aici pentru a doua oară. Eu însumi sunt participant prin cei doi copii ai mei, Gabriela și Tudor, cu care am venit la acest concurs. Sunt bucuros și eu că atât părinții, cât și copiii se simt bine aici. Văd că deja au apărut și primele capturi!

Consider că această inițiativă a Primăriei Pantelimon și a Consiliului Local este una foarte bună pentru copilași. De alt­fel, mai pregătim și alte activități de acest gen, cum ar fi un concurs de fotografie, concurs pe care l-am mai organizat și în anii anteriori, sau cursuri de teatru cu un actor care locuiește în Pantelimon. Mai avem un eveniment organizat de două ori pe an, în care facem proiecții de filme în aer liber.

Mai mult, prin clubul sportiv efectuăm o multitudine de activități cultural-sportive, cum ar fi Cupa «Mariana Lucescu» și Cupa «Petre Mitu»la rugby și multe alte evenimente de acest tip. Clubul are înscriși peste 700 de copii care practică diferite sporturi. Cu siguranță, nu ne vom opri aici, având în vedere că s-au mai relaxat măsurile din pandemie, în perioada aceasta.

Avem multe idei, dar așteptăm să se mai relaxeze puțin situația pandemică. Sperăm ca, de acum încolo, să punctăm și noi la activitățile la care am rămas restanți din această cauză.  Adică activități socio-educative pentru copii și tineret”, ne-a spus primarul Marian Ivan.

L-am întrebat pe edil dacă este pasionat de pescuit. „Da!” a răspuns el, glumind. „Prăjesc pește, gătesc bine și mănânc pește! Mai pescuiam, pe vremuri, în copilărie, cu tata. Dar, de atunci n-am mai făcut-o. Nu sunt pescar pasionat, dar iubesc apa și peștele”, a adăugat primarul, zâmbind. Marian Ivan a mai subliniat și că iubește apa pentru că a făcut un sport nautic și, de asemenea, că iubește foarte mult copiii.

Premii, pentru cei mai buni mici pescari

Un alt moment aștep­tat cu nerăbdare de prichindeii pescari a fost cel al premierii celor mai destoinici concurenți, care au fost desemnați de o comisie în toată regula care a cântărit capturile reușite de aceștia. 

Apoi, primarul ­Marian Ivan a fost cel care le-a înmânat diplomele, medaliile, trofeele și bolurile cu peștișori primilor trei clasați, în aplauzele generoase ale tuturor celor prezenți.

Chiar și concurenții mai puțin norocoși, ale căror galetușe au rămas goale, au fost premiați, ei primind o diplomă de participare și o punga plină cu dulciuri și sucuri, din partea organizatorilor.

La premierea câștigă­torilor din seria a doua, am avut parte chiar și de o mică surpriză: Gabriela și Tudor, copiii edilului, au reușit să se claseze pe locul al treilea!

Ca o concluzie, se poate spune, cu sigu­ranță, că cei care au participat la această activitate au plecat încântați de orele petrecute în natură și de surprizele plăcute oferite de organizatori. Vom reveni, cu siguranță, anul viitor, la cea de-a treia ediție a concursului „Fir Întins”!