A devenit deja o tradiție ca ziua praznicului Preacuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, din data de 14 octombrie, să adune o mulțime de credincioși în sânul lăcașului de cult din cartierul Studio al orașului Buftea, care-i este închinat. În frunte cu preoții slujitori care s-au îngrijit ca biserica să devină o adevărată bijuterie arhitecturală și spirituală, vineri, cu prilejul hramului, au înălțat rugăciuni la Ceruri pentru pacea în țară și între popoare, pentru sănătate trupească și sufletească și pentru ajutor la vreme de necazuri și grele încercări.    

Recunoscut pentru miracolele înfăptuite de-a lungul timpului, veșmântul care a îmbrăcat trupul Preacuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și a tuturor creștinilor ortodocși din România, a atras și anul acesta oameni de toate vârstele, din toate locurile și din toate mediile, însetați de credință, care au adus mulțumire și o cinstire deosebită Sfintei ce veghează asupra lor, îi ocrotește și revarsă peste ei numai daruri minunate. Înfrumusețată cu picturi care te fac să te simți ca într-un mic colț de Rai și înzestrată cu o impresionantă catapeteasmă, cu o colecție de icoane care-ți înnobilează sufletul și ți-l pregătesc pentru cunoașterea lui Dumnezeu, vineri, pe 14 octombrie, biserica din micul cartier buftean a umplut inimile celor prezenți de bucurie sfântă și de frumos. Un superb buchet de rugăciuni închinate Sfintei Cuvioase Parascheva a făcut din praznicul de la Buftea o sărbătoare învăluită în lumină și credință în care emoțiile de bucurie și speranță ­s-au împletit armonios cu tradiția și cu o energie deosebit de frumoasă.
Bucurie deplină în lăcaşul ­care-ţi descoperă frumuseţea iubirii lui Dumnezeu 
Părintele Nicolae Grozea, slujitor al acestui sfânt lăcaş, a îndemnat lumea la căutarea adevărului absolut al lui Dumnezeu şi la întărirea în credinţă spre mântuirea şi sporirea vieţii. „Dragi măritori creştini, iată-ne aflaţi la ceas de rugăciune, în zi de mare sărbătoare pentru credinţa noastră ortodoxă! Iată-ne purtaţi de dragostea pentru Hristos şi pentru sfinţii pe care i-a rânduit pentru a noastră tămăduire şi vindecare, am venit aici, în casa Domnului pentru a ne ruga împreună preţ de câteva clipe! Bucuria noastră astăzi este deplină pentru că biserica din cartierul Studio, de câțiva ani, se bucură de facerea de bine a unor oameni care iubesc Biserica și fiii săi duhovnicești. Ne bucurăm împreună când ne închinăm la racla cu cinstitul veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva. Ca slujitori ai Sfântului Altar mărturisim că ne este drag să vedem oameni veniți și din alte împrejurări, oameni care, în timp au aflat că ocrotitoarea noastră spirituală, Preacuvioasa Parascheva, ne mângâie și ne ajută să avem spor în credință, zicem noi. Biserica aceasta care-i poartă hramul este o biserică luminată, făcută cu dragostea dumneavoastră, cu jertfa celor ce rânduiesc și conduc acest oraș. Să vă dea Dumnezeu iertare și sănătate în continuare și cu vrednicie să vă apropiaţi de cele sfinte. Important e că ne e drag să venim aici preţ de câteva clipe, să ne rugăm şi să ne închinăm. Mai sunt multe de făcut, dar bucuria înaintea lui Hristos este ca într-adevăr să ne îndepărtăm cu toţii de mulţimea păcatelor, să ne spovedim, să ne împărtășim cu vrednicie şi să iertăm din toată inima celui ce ne greșește ca să ne umplem de smerenie, de milostivire și de harul lui Dumnezeu. Bine este să fim purtători de Hristos nu numai cu cuvântul, ci faptele noastre să rodească spre tot lucrul bun. Din toată inima, doresc tuturor ca Bunul Dumnezeu să ne aibă pe toți în pază, Maica Domnului să ne ocrotească, iar Sfânta Cuvioasă Parascheva să ne aibă în grijă și să ne întărească în grijile vieții pentru că sunt destule și vor mai fi. Să nu uităm îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea”!”, le-a spus părintele Nicolae Grozea, credincioșilor prezenți la slujba de hram.
Biserica deține unul dintre cele mai valoroase odoare creștine din lume   
Chiar dacă și-a deschis porțile pentru rugători cu doar câţiva ani în urmă, biserica din cartierul Studio este deja unul dintre simbolurile de frunte ale orașului. Nu întâmplător, ea adăpostește unul dintre cele mai valoroase odoare creștine din lume, veșmântul Sfintei Preacuvioase Parascheva, despre care se știe că are puteri miraculoase. Acesta este unul dintre veșmintele care îmbracă moaștele Sfintei Parascheva de la Iași, făcătoarea de minuni a lumii. Veșmântul a fost dăruit așezământului sacru din inima oraşului Buftea în primăvara anului 2016. Cu toate acestea, Preacuvioasa Parascheva, copila care l-a iubit pe Hristos mai presus de orice, ocroteşte localnicii din Buftea, de mai bine de două decenii, de când a devenit protectorul spiritual al vechii biserici. Deși nu a putut fi în mijlocul credincioșilor din localitate, primarul Gheorghe Pistol a fost, ca de fiecare dată, cu inima alături de cetățenii comunității și le-a transmis cele mai alese gânduri de sănătate, liniște sufletească și împlinirea dorințelor în această zi frumoasă, de mare sărbătoare creștină.
„Ziua de astăzi a fost una cu totul specială pe care am avut bucuria să o petrecem în rugăciune, cu inima deschisă către Divinitate, către puterile Cerești în care ne-am pus toată nădejdea. Sperăm ca Sfânta Parascheva, care este ocrotitoarea întregului oraș Buftea, să reverse peste noi toți harul său sfințitor și lucrător. Fie ca Sfânta Cuvioasă, pe care am prăznuit-o astăzi, să binecuvânteze orașul nostru, pentru ca fiecare dintre noi să treacă mai ușor peste grelele încercări la care suntem supuși în aceste vremuri tulburi”, le-a transmis Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea, credincioșilor, cu prilejul hramului bisericii din cartierul Studio pe care s-a îngrijit să o transforme într-o nestemată sfântă ce strălucește la gâtul județului Ilfov.