Dinamo a învins cu 2-1 echipa din Chiajna, dar la finalul meciului antrenorul Ionuț Chirilă a luat foc, acuzând vehement arbitrajul.

Două goluri dubioase sau, ca să păstrăm o anumită măsură, discutabile, au făcut ca Dinamo să învingă Concordia Chiajna într-un meci al marilor orgolii. Și asta nu pentru că între cele două cluburi ar exista vreo rivalitate de-o viață, ci pentru că la cârma ilfovenilor se află Ionuț Chirilă, un dinamovist pur sânge care s-a aflat de nu mai știm câte ori pe „lista scurtă” a tehnicienilor care ar putea prelua „haita” câinilor, fără a fi numită, însă, niciodată. De aici și dorința sa, nemărturisită dar, cu siguranță, arzătoare, de a dovedi că Dinamo s-a înșelat de fiecare dată atunci când nu l-a ales pe el. 

Nu e treaba noastră, ci a specialiștilor să analizeze fazele celor două goluri dar, ca o părere de chibiț, pare henț la primul gol al lui Dinamo (Țucudean) și fault la penaltyul care a dus scorul la 2-0, adică Ionuț Chirilă ar avea ceva dreptate… Ce putem spune noi este faptul că echipa din Chiajna a jucat curajos, bine, a avut momente de posesie peste cea a gazdelor, și credem că nu ar fi meritat să piardă. 

„Tirul” de rachete lansat de Chirilă

Tehnicianul Chiajnei a fost nemulțumit de arbitraj, considerând că Dinamo s-a comportat „rușinos” pe final de meci, când a tras de timp prin toate mijloacele. „Eu știu că am început un meci cu Dinamo de la 0-2, din două goluri pe care Dinamo nu le-a marcat, i le-a marcat un arbitru. Văd că acest Bocăneală mai are puțin și e trecut pe foaia de rezerve la Dinamo! Nu știu, poate o să-i arbitreze de 14 ori în campionatul acesta“, a spus antrenorul Concordiei. „Rușinea pe care au făcut-o, ca în ultimele 15 minute să mă duc să-mi iau singur mingea din tribune… Copiii de mingi au băgat mingile într-un sac, până s-a sesizat observatorul. A fost un moment penibil! Dacă Dinamo a ajuns cu Chiajna să bage mingile în sac, să fugă cu ele pe la terenul de zgură, prin spate, e clar ce se întâmplă la Dinamo“.

Ionuț Chirilă a apelat la aceeași formulă de echipă din etapele precedente: Râmniceanu – Creţu, Leca, Melinte, Savin (Florea ’62) – Papasterianos, Roșu (Bucurică ’62) – Onduku, Purece, Serediuc – Wellington (L. Ganea ’85). 

În următoarea etapă, Concordia va juca acasă cu fosta campioană CFR Cluj, duminică, de la ora 19.00.

Ilfovenele, rezultate pe bandă rulantă

Liga a II-a, etapa a X-a, seria I-a: ACS Berceni-

CF Brăila 4-1, Dunărea Galați-FC Clinceni 2-3.

Liga a III-a, etapa a X-a, seria a II-a: Progresul Cernica–FC Voluntari 0-0, Gloria Popești Leordeni–Rapid Fetești 6-0, CS Ștefănești–Viitorul Axintele 1-1, Sporting Liești–CS Afumaţi 1-3 

Liga a III-a, etapa a X-a, seria a III-a: Viitorul Craiova – CS Balotești 0-2, FC Balș–Inter Clinceni 3-1, CS Podari–Viitorul Domnești 3-0, CS Tunari–Concordia II Chiajna 2-1

Liga a IV-a, etapa a VIII-a: ACS Viitorul Domnești–Pescărușul Grădiștea 3-1, CS Snagov–Voința Periș 3-0, Dragomirești Vale–AS Glina 12-1, Moara Vlăsiei–AS Ciorogârla 1-0, Viitorul Găneasa–ASC Măgurele 0-3, Vulturul Pasărea–AFC Sinești 1-0.

Liga a V-a, etapa a VII-a: AS Cornetu–Gloria Burias 2–1, CS Dărăști–Viitorul Petrachioaia 2–4, Gloria Islaz–Viitorul Vidra 9–1, Gloria Popești Leordeni II–Olimpia Ciolpani 14–0.