Potrivit unui proiecte de Hotărâre de Guvern, a fost stabilit cuantumul pentru plata în avans a sprijinului cuplat pentru ovine și caprine. Proiectul propune un plafon de 64.300.000 euro, aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine și caprine, care se acordă pentru anul de cerere 2019.

Cuantumul per cap pentru măsura de sprijin cuplat se calculează prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile.

Plățile către crescătorii de animale se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2019 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C.

Pentru anul trecut, cuantumul pe cap de animal pentru sprijinul cuplat ovine/caprine a fost de 15,9737 euro/cap de animal.  Anul acesta, valoarea pe cap de animal a acestei subvenții este posibil să scadă, dat fiind numărul mai mare de animale, comparativ cu anul trecut, care ar fi fost solicitat anul acesta la plata acestei subvenții.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.470