Prima zi de şcoală va fi întotdeauna o zi de neuitat, o zi care-şi va întipări adânc emoţiile în mintea fiecăruia dintre noi, o zi de care ne vom aminti cu plăcere şi poa-te cu un pic de nostalgie, indiferent dacă ulterior nu am rămas în cele mai bune relaţii cu şcoala sau cu învăţătura.

La Buftea, anul şcolar a demarat la fel ca în toată ţara. Cei mai tineri dintre noi s-au reîntâlnit după o vară de vacanţă, în timp ce alţii au păşit pentru prima dată într-o sală de clasă. 

La  Şcoa­la Generală Numărul 2 din Buftea, vineri încă se mai muncea de zor, se făceau ultimele retuşuri, se mai dădea o mână de zugrăveală, se mai schimba o placă de faianţă. Rămăseseră multe de pus la punct în urma fostei administraţii locale, iar banii la buget nu existau decât pe uitatele pan­carte de campanie.

Însă 17 septembrie a găsit şcoala gata de începerea unui nou an  de învăţământ. „Un an în care copiii vor reprezenta prima preocupare pentru noi, cei din adminis-traţia locală” – a declarat primarul Gheorghe Pistol cu ocazia ceremoniei  deschiderii anului şcolar.

La Liceul Dumitru Dumitrescu din Buftea, lucrările de reamenajare, consolidare şi parţială reconstrucţie sunt în toi, însă graţie celorlalte corpuri de clădiri existente în incintă, anul şcolar a putut debuta fără probleme. „Liceul reprezintă primii paşi către maturitate şi formare profesională, de aceea consider că este o perioadă cel puţin la fel de importantă ca primii paşi în şcoală”, a adăugat primarul. „Cu fondurile obţinute din finanţare externă, la terminarea lucrărilor liceul va arăta şi va funcţiona la standarde europene.”