13 Septembrie este Ziua Naţională a Pompierilor din România, o zi cu adânci rădăcini istorice. Pompierii ilfoveni au ales să ofere buftenilor un fel de pre-sărbătorire a acestei zile speciale, deoarece, aşa cum ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratulului  pentru Situaţii de Urgenţă „Codrii Vlăsiei” al Judeţului Ilfov, brigada urma să se alăture manifestării de la Bucureşti Astfel, pompierii ilfoveni au evitat să se suprapună cu evenimentul, dorind să participe activ în localităţile judeţului, acolo unde-şi desfăşoară cu precădere activitatea.

Cu aceas­tă ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Codrii Vlăsiei” al Judeţului Ilfov şi a prezentat o parte din echipamentul spe­cific de luptă contra dezas-trelor, mijloacele cu care contribuie zilnic la salvarea vieţilor omeneşti şi le-au împărtăşit celor mai tineri bufteni din tainele meseriei lor.

La manifestarea din Buftea, care a avut loc în Piaţa Mihai Eminescu, în faţa primăriei, au participat prefectul judeţului Ilfov, doamna Florentina Pencea, subprefectul Lilian Onescu, Gheorghe Pistol, primarul oraşului Buftea, Nicu Mihalache – director Crucea Roşie Ilfov. Aceştia au trecut în revistă tehnica de luptă şi au stat de vorbă cu oamenii antrenaţi să facă faţă situaţiilor de urgenţă.