Duminică, 6 aprilie, în sala „C.A. Rosetti” a Palatului Parlamentului, doamnele liberale din toată ţara s-au întâlnit pentru a se sărbători la a treia ediţie a Galei Femeilor liberale. Gala a fost ocazia de a face bilanțul activității de peste an, și, în cadrul ei, s-au premiat cele mai importante acţiuni ale organizaţiilor locale ale OFL care promovează politici liberale în sprijinul familiei, în special în domeniile educaţie, mediu, sănătate, social, antreprenoriat şi liberalism.
Reprezentanţii de vârf ai politicii liberale – Crin Antonescu şi soţia, Adina Vălean, preşedintele CJI, Marian Petrache, primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, candidatul la europarlamentare Claudia Benchescu, fostul ministru al muncii, Mariana Câmpeanu – au oferit premiile pentru organizaţiile locale care s-au evidenţiat de-a lungul unui an. «Acelea dintre dumneavoastră care ne-au reprezentat în Guvern, au făcut-o admirabil,
ne-am mândrit cu prestația lor din punct de vedere rofesional, din punct de vedere politic. Suntem într-o perioadă în care pregătim campania pentru europarlamentare și, acolo, într-o proporție copleșitoare, am fost până acum reprezentați de doamne», a afirmat Crin Antonescu. Lucia-Ana Varga, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale a spus: „Este al treilea an consecutiv de când organizăm această gală şi putem spune că deja este un eveniment important în agenda politică a PNL. Organizaţia Femeilor Liberale a ales, în proiectul politic “Femeile liberale pot ajuta România”, să se concentreze asupra politicilor în sprijinul familiilor din România şi să susţină femei de valoare care să vină cu proiecte politice concrete în domenii precum educaţie, sănătate, mediu, social sau antreprenoriat.”
OFL Ilfov a fost premiată
În cadrul Galei OFL 2014, Organizaţia Femeilor Liberale din Ilfov a luat un premiu special la categoria “Politici în sprijinul familiilor din România, pentru proiecte în domeniul social”, datorită campaniei sociale “Din suflet de femeie”, a doua ediţie, mai 2013, desfăşurată la Chitila.
Începută în octombrie 2012, la Baloteşti, când a înregistrat şi primul succes, campania îşi propune valorizarea relaţiilor de întrajutorare dintre oameni, promovarea toleranţei dintre indivizi şi grupuri prin elaborarea de proiecte punctuale ca răspuns la nevoile materiale şi culturale ale unor categorii defavorizate, prin iniţierea de programe referitoare la dezvoltarea femeii, grija pentru copil şi familie, realizarea de evenimente în beneficiul semenilor aflaţi în dificultate.