⬤ Dacă vreți să participați, iată pe ce traseu se va desfășura și ce aveți de făcut

În contextul Lunii pentru viață, cel mai mare eveniment pro-viață din România se va desfășura și anul acesta. Voluntarii asociațiilor Studenți pentru viață și România pentru viață au început deja pregătirile pentru organizare și au anunțat data și traseul marșului.

Astfel, cea de-a ­XIV-a ediție națională a acestui eveniment va avea loc în numeroase localități din România și Republica Moldova. ”Astăzi (n.r. – 21 februarie) ne-am întâlnit cu câțiva voluntari din Arhiepiscopia Bucureștilor pentru a discuta despre ce este Marșul pentru viață, despre istoria acestui eveniment, care este cel mai mare eveniment pro-viață din România, și de ce merită să se implice la nivel de organizare, de coordonare de voluntari și toate celelalte lucruri care trebuie făcute”, a declarat, pentru Trinitas TV, Teodora Diana Paul, președintele Asociației Studenți pentru viață, din București.
Potrivit Basilica.ro, voluntarii se pot implica în pregătirile dinaintea evenimentului și în acțiunile de promovare, dar și în ziua marșului, când pot ajuta, înainte de plecarea pe traseu, cu împărțirea pancartelor, cu videoclipuri pentru rețelele de socializare și altele asemenea. ”Vor putea să contribuie mai mult la construirea unei culturi a vieții în România prin participarea la Marșul pentru viață”, a mai spus Teodora Diana Paul.
”Construim împreună pentru viață”
Anul acesta, marșul se va desfășura sub sloganul ”Construim împreună pentru viață”. La București, acesta va avea loc în data de 30 martie, începând cu ora 11.30. Acesta se va desfășura pe traseul Pța. Universității – Bdul. Regina Elisabeta – Bdul. Schitu Măgureanu – Parcul Izvor. Având în vedere importanța evenimentului, organizatorii îi invită pe toți cei pasionați de coordonare de proiecte, organizare, foto-video, grafică sau care, pur și simplu, doresc să ajute în orice fel la organizarea celui mai mare eveniment pro-viață din România, să li se alăture completând formularul de înscriere care este disponibil pe basilica.ro (ttps://basilica.ro/tinerii-voluntari-pregatesc-marsul-pentru-viata-2024-pe-ce-traseu-se-va-desfasura-la-bucuresti/).
Marșul pentru viață încurajează nașterea, ajutorarea familiilor și a tinerelor fete însărcinate. Practic, participanții, pe tot parcursul traseului, vor încerca să atragă atenția asupra necesității renunțării la avort și anticoncepționale. ”Prin aceasta se încurajează nașterea de copii, ajutorarea familiilor și a tinerelor fete care poartă sarcină, ajutorarea tuturor celor care iubesc viaţa știind că omul care se naște pe pământ devine nu numai cetăţean al acestei patrii pământești, ci, dacă un copil este educat în credinţă și trăiește o viaţă potrivit voii lui Dumnezeu, poate ajunge și cetăţean al Raiului, al Împărăţiei Cerurilor. Preţul unui copil în lumea aceasta nu are seamăn. Fiecare copil este unic și are ca vocaţie bucuria veșnică în iubirea Preasfintei Treimi. Să ne rugăm Maicii Domnului și tuturor sfinţilor să binecuvinteze pe toţi părinţii, pe toţi copiii și pe toţi cei care ajută familiile cu tot ceea ce pot ei spiritual și material ca să crească întru credinţă pe copii, să-i educe și să meargă spre calea sfinţeniei”, spunea Preafericitul Părinte ­Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul unei ediţii anterioare a Marșulului pentru viață.
Rata avorturilor este de peste două ori mai mare în România decât în UE
Avortul este întreruperea prematură a sarcinii. ”În România, în anul 2017 s-au înregistrat 55.931, adică, la 100 de nou-născuţi vii, 30 de întreruperi de sarcină, informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Potrivit OMS, în România, rata avorturilor este de peste două ori mai mare decât în UE, adică, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri. De asemenea, numărul adolescentelor gravide este foarte mare, respectiv 12.073 de gravide adolescente (2012-2013), dintre care 7.547 au avortat”, informează darulvietii.ro. Potrivit medicilor, aproximativ 30% dintre adolescentele care rămân însărcinate aleg să facă avort. La aproximativ 60% dintre tinerele sub 18 ani care au avut un avort, cel puțin unul dintre părinți știe de acest avort și susține alegerea fiicei. De cele mai multe ori, opțiunea este motivată de faptul că acestea nu sunt suficient de mature pentru a crește un copil, nu au posibilități financiare. Mulți părinți se tem că după ce devin mame, fiicele lor nu-și mai pot continua studiile și nu reușesc să-și găsească un loc de muncă pentru a evita creșterea copilului în sărăcie.