Ministerul Sănătății organizează duminică, 19 noiembrie, examenul de Rezidențiat pentru absolvenții de medicină, medicină dentară și farmacie. La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura, descentralizat, în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Potrivit Ministerului Sănătății, în această sesiune, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3565 locuri și posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri și posturi pentru farmacie. Anul acesta, numărul locurilor și posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare.

Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății: „Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale între 151% și 287% în funcție de specialitate și anul de pregătire”

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care susțint duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. În același timp, îi asigur că depunem toate  eforturile pentru a le crea condițiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative, între 151% și 287% în funcție de specialitate și anul de pregătire. De asemenea, toți rezidenții vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale”, spune ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog.

Candidații vor susține un test grilă

Concursul de duminică, se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor  publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs. Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secțiunea Rezidențiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia și condițiile de participare.