Tușierul Tunyogi le-a furat două puncte ilfovenilor

Ultimele două etape au fost nefaste pentru echipa antrenată de Ilie Poenaru. După înfrângerea de la Cluj, cu scorul de 1-3, a venit egalul cu Hermannstadt, 0-0, scor „stabilit” de asistentul Ferencz Tunyogi, care a văzut un ofsaid inexistent la bulgarul Tsvetelin Chunchukov, iar centralul Găman a anulat golul marcat de acesta în poarta lui Cristiano Figueiredo. Academica a ajuns astfel la patru etape consecutive fără victorie, trei egaluri şi un eşec.

Duminică, la Călărași, Hermanstadt a fost echipa care a început în forță meciul, făcând un presing agresiv, nepermițându-le ilfovenilor să se desfășoare, mai ales la mijlocul terenului. Ei au avut mai multe ocazii în prima repriză prin Bright Addae (6), Andrei Sîntean (29, 36), Răzvan Dîlbea (37), dar Vâlceanu a fost la post și, la final, a bifat 11 meciuri fără gol primit.

O explicație a jocului slab al elevilor lui Poenaru ar putea fi și absența lui Rusescu, care are o problemă musculară după meciul cu Dinamo, dar și faptul că Poenaru l-a schimbat după doar câteva minute de joc pe Cristi Tănase, care a acuzat o accidentare.

În ciuda acestei dominări a lui Hermannstadt, cei de la Academica au reușit să marcheze, totuși, în minutul 39, când Cascini l-a lansat pe Tsvetelin Chunchukov spre poarta adversă, atacantul bulgar a trimis balonul în poartă, însă golul a fost anulat de asistent pe motiv de ofsaid.

Reluările fazei înregistrate la Digi Sport au arătat cu claritate că nu a fost niciun ofsaid la Chunchukov și că golul nu ar fi trebuit anulat.

În repriza a doua, meciul s-a desfășurat după același scenariu, dar niciuna dintre echipe nu a reușit să se desprindă de adversari, iar partida s-a încheiat cu scorul de 0-0.

În urma acestui rezultat, Academica rămâne pe locul 5 în clasament, cu 26 de puncte, la 2 puncte distanță de Sepsi și tot la 2 puncte în fața Chindiei.

Poenaru, nemulțumit de jocul echipei și de arbitraj

Într-o declarație postată pe pagina de Facebook a clubului din Clinceni, Ilie Poenaru s-a arătat nemulțumit de modul în care au abordat elevii săi meciul, dar și de faptul că greșelile repetate ale arbitrilor defavorizează clar gruparea ilfoveană.

„Nu sunt mulțumit de felul în care am arătat la acest meci. Am făcut un joc slab din toate punctele de vedere. (…) Am întâlnit și o echipă care ne-a citit destul de bine, ne-a blocat mijlocul terenului. La pauză le-am zis că trebuie să verticalizăm mult mai repede, să nu mai facem multe atingeri, să jucăm pe presingul lor avansat și să verticalizăm. N-am reușit să facem asta, din păcate, n-am fost într-o zi bună și asta ne-a costat. Dar, din punctul meu de vedere, este o viciere de rezultat, este a doua oară când ni se întâmplă, când niște tușieri intervin și schimbă soarta unui joc. Am pățit-o și la Voluntari: după o fază se mai joacă încă 10-15 secunde și domnul arbitru Avram intervine și dă penalty și, în loc să câștig eu meciul, se termină cum se termină. Iar în această seară, tușierul de pe partea opusă nu știu ce a văzut. Am vizionat și noi imaginile și a fost un gol cât se poate de corect: Vieira îl scoate din ofsaid pe Chunchukov. Și iată cum pierdem două puncte, indiferent de jocul pe care l-am prestat, am pierdut două puncte mari care ne dădeau liniște, ne dădeau moral și încredere, dar, din păcate, se pare că, de la etapă la etapă, arbitrii intervin și decid meciul”, a declarat Poenaru.

Articol apărut în ediţia print a Jurnalul de Ilfov, nr.532