 S-au urmărit prevenirea accidentelor rutiere, descurajarea faptelor antisociale și infracționale și combaterea evaziunii fiscale

Pe 2 septembrie a.c., polițiștii ilfoveni au acționat în sistem integrat, cu efective sporite, în Voluntari, Ștefăneștii de Jos, Găneasa, Petrăchioaia și Afumați pentru prevenirea accidentelor rutiere, descurajarea faptelor antisociale și infracționale și combaterea evaziunii fiscale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.000 de lei, iar ca măsură complementară, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

S-au avut în vedere, în special, transportul public de persoane și transportul de marfă. Au fost instituite 15 filtre formate din polițiști din cadrul structurilor de rutieră și ordine publică, fiind vizați atât conducătorii auto care încalcă legislația rutieră, cât și aceia care transportă bunuri provenite din comiterea de fapte penale. În cazul celor care transportă persoane, au fost controlate autovehiculele, verificându-se valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, a licenţelor de transport, precum şi respectarea numărului de locuri prevăzute pentru respectivele autovehicule şi eliberarea biletelor de călătorie.

Totodată, în cadrul acțiunii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat 2 sancțiuni contra­ven­­ționale, în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea disciplinei financiar-contabile, în urma controalelor efectuate la mai multe societăţi comerciale.

 

Control la obiective

Poliţiştii structurilor de ordine publică au controlat 6 obiective asigurate cu pază sau sisteme de pază, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Iar polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat verificări la domiciliul persoanelor împotriva cărora au fost dispuse măsuri preventive.

 

Dosare penale

Ofițerii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pentru identificarea și tra­­gerea la răspundere a persoanelor care nu respectă regimul armelor și munițiilor. Au fost identificați 4 bărbați, de­ținători legali de arme, ale căror premise de port armă erau expirate, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. De asemenea, poli­țiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a deşeurilor periculoase, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, întrucât, în urma verificărilor efectuate la un atelier de reparații auto, s‑au descoperit 300 kg de deșeuri periculoase, constând în uleiuri uzate de motor, față de care, administratorul unității nu a ­luat măsura eliminării totale.

 

Prevenirea furturilor din locuințe

Activitățile de control au continuat și în seara de 3 septembrie, polițiștii rutieri concentrându‑și eforturile pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul depășirii regimului legal de viteză și a conducerii sub influența alcoolului. De asemenea, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au deplasat, sâmbătă, în orașul Voluntari, unde au desfășurat activități de prevenire a furturilor din locuințe. În acțiunile polițiștilor ilfoveni s-au alăturat jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ilfov, dar și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.