Hotărârea judecătorească este definitivă și irevocabilă

Candidatura pentru funcția de primar al comunei Clinceni a lui Adrian Budeanu a fost validată prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 514 ediția print

Adrian Budeau a mulțumit public celor care au crezut în el și au fost convinși că va lupta până la capăt și nu va ceda ”presiunilor, hărțuirilor, aranjamentelor făcute în spatele cortinei, unele în stil mafiot”.

”De foarte multe luni de zile vi se spune că Adrian Budeanu nu mai candidează, că este terminat, că susține pe altcineva. Dar, așa cum mă știți, duc lupta până la capăt și întotdeauna sunt  învingător! Asta pentru că vă simt aproape de mine și îmi revine o mare responsabilitate să nu vă las să fiți conduși de oameni răi, răzbunători, invidioși, ceea ce nu este cazul meu. Am căutat în cei 20 de ani în care am lucrat pentru Dumneavoastră ca primar  să trăim într-o comunitate în care să avem asigurate liniștea și siguranța, fără să fiți atacați și tâlhăriți pe stradă, și am reușit! Am luptat împotriva a ceea ce vă propun astăzi spinii roșii! Am simțit pe pielea mea câtă răutate, ură, mizerie există în anumiți oameni. Am fost hărțuit luni în șir, dar am rezistat, iar în această zi sfântă, Dumnezeu și justiția română au făcut dreptate. Prin hotărâre judecătorească a fost validată candidatura mea pentru funcția de primar al comunei Clinceni. De ce le-a fost teamă nu au scăpat! ­ADRIAN BUDEANU  este candidatul dumneavoastră!”, a anunțat, ­într-un mesaj, edilul comunei Clinceni.

Primarul a precizat că le prezintă scuze celor 400 de tineri cărora nu a reușit să le atribuie locurile de casă mult așteptate, din cauză că a fost hărțuit zi de zi, plimbat prin instanțe. Adrian Budeanu spune că nu renunță ușor, este un luptător de felul său și promite că se va mobiliza exemplar pentru a duce la îndeplinire și acest proiect, atât de important!

”Le prezint scuze firmelor ce așteaptă să începem lucrările de asfaltare, canalizare, aducțiuni de apă, trotuare, și pe care le asigur că vor avea susținerea și garanția mea! Vă mulțumesc dumneavoastră, celor mulți, pentru susținere, și vă asigur că voi fi același om cu bun simț, respect, devotat comunei mele, căreia m-am dedicat în totalitate și am încercat mereu să-i ofer totul. De mine nu m-am îngrijit niciodată. Mă întrebau cei apropiați dacă m-am bucurat măcar un minut de viață. Și le-am răspuns că DA, ­m-am bucurat de fiecare clipă, pentru  că viața mea a însemnat doar maibinele locuitorilor, proiecte, dezvoltarea comunei Clinceni, chiar cu foarte puține zile de concediu (60 de zile în 20 de ani), cu foarte puține zile de odihnă, în rest, doar muncă dedicată comunității noastre.  Vă aștept în număr cât mai mare alături de mine și de echipa mea de profesioniști care muncesc zi de zi pentru proiecte, pentru dezvoltarea localității, pentru dumneavoastră. Avem mult de muncă, nu avem timp de pierdut, nu avem nevoie de experimente aventuriste și iresponsabile. ”Trebuie să ducem la capăt proiecte de valoare de peste 30 de milioane de euro!”, a subliniat Adrian Budeanu.

Și pentru că vorbim despre munca despusă de primarul comunei Clinceni pentru comunitatea sa, merită să  mai oferim câteva exemple.

Centrul de căsătorii, aproape finalizat

Am aflat că sunt aproape finalizate lucrările la „Centrul de Căsătorii și Evidența Populației – Comuna Clinceni, Județul Ilfov” și la “Extindere Clădire Administrativă Primăria Clinceni’’. Centrul de căsătorii va avea parter și etaj și o suprafață construită de circa 110 metri pătrați, în care vor fi amenajate birouri și o sală de festivități. Construcția va dispune de două căi de acces, unul permițând și accesul persoanelor cu handicap. Urmează să se obțină toate avizele necesare pentru a putea  pune în slujba cetățenilor aceste noi servicii. Potrivit proiectului care prevede realizarea acestor obiective, ele au ca scop rezolvarea deficiențelor de spațiu actuale, creșterea rolului familiei în societate, creșterea accesului la servicii publice locale moderne, dezvoltarea durabilă a localității și creșterea capacității de stocare a documentelor arhivate pentru a putea fi respectate prevederile legale.

Parcul de lângă Casa de Cultură, un frumos loc de relaxare

Toată lumea vorbește cu drag despre evenimentele deosebite organizate la Casa de Cultură a comunei Clinceni, dar și în curtea acesteia, atât pentru copiii, cât și pentru adulți. Pe lângă faptul că Clinceniul dispune de o casă de cultură modernă și spațioasă, administrația a realizat în apropiere și un parc, inclusiv cu spații destinate celor mici, cu locuri de joacă atractive. Amenajarea spațiului din curtea Casei de Cultură s-a înscris în strategia de dezvoltare durabilă a comunei Clinceni și a contribuit la concretizarea interesului primăriei pentru înființarea de spații ­verzi amenajate, ca răspuns la creșterea populației și a statutului comunei. Suprafața aproximativă a terenului amenajat este de 470 metri pătrați, terenul fiind delimitat de Casa de Cultură și Baza Sportivă nr. 2, peisajul comunei îmbogățindu-se astfel prin introducerea, alături de gazon, a unor elemente vegetale deosebite, plantate în grup sau izolat, precum arbuști sau arbori argintii din specia conifere. Proiectul a inclus și amenajarea unui loc de joacă pentru copii cu leagăne, mașinuțe, rotativă, căluț cu arc și balansoar, toate foarte apreciate de cei mici și exploatate la maximum.

Străzi importante pentru comună,  în reabilitare

Să nu uităm că infrastructura rutieră este decisivă pentru orice comunitate. De menționat, așadar, proiectul ce privește reabilitarea și asfaltarea străzilor Ordoreanu, Ciocârliei și Puțul Olteni. Străzile propuse spre modernizare au o lungime totală de aproximativ 8.900 metri și necesită modernizarea din cauza stării degradate, cu multe gropi, fisuri sau înflorituri ale dalelor de beton cauzate de fenomenul de îngheț-dezgheț, probleme care îngreunează circulația. Modernizarea lor presupune lucrări de îmbunătățiri maxime posibile, adică asfaltare, corectarea lățimilor de carosabil, îmbunătățirea elementelor geometrice în plan, corectarea declivităților, acolo unde s-a putut și adoptarea unui sistem rutier corespunzător traficului.

Iată, așadar, că după cum am mai arătat în Jurnalul de Ilfov, în comuna Clinceni proiectele au devenit realitate, iar investițiile s-au derulat într-un ritm accelerat. Alimentare cu apă, canalizare, stații de epurare, alimentare cu gaze, iluminat stradal, asfaltare și prin aceasta spunem tot ceea ce înseamnă modernizare a străzilor, activități sportive, divertisment, cultură, educație. Toate acestea au devenit o normalitate pentru mulți locuitori și este o chestiune de timp să fie finalizate și alte proiecte utile, pentru că o simplă plimbare prin comună demonstrează schimbările majore ce s-au produs în această comunitate.

Afterschool, la Centrul Social Clinceni

O altă investiție importantă pentru locuitorii comunei este Centrul Social, care va începe să funcționeze în scurt timp, după cum ­ne-a spus primarul, pentru că deși lucrările au fost finalizate de ceva vreme, administrația locală s-a confruntat cu o problemă care a dus la întârzierea inaugurării investiției și anume introducerea rețelei de gaze. În prezent, la centrul social s-a realizat rețeaua de gaze naturale pe o lungime de 1.2km și  urmează racordarea  la centrala pe gaze naturale din incinta.

În acest centru va funcționa un afterschool cu o capacitate de 150 de copii. Pe lângă sălile de clasă, acolo există și laboratoare de psihologie și logopedie, o bibliotecă și o sală de mese. Copiii vor primi o masă caldă pe zi, în regim de catering, care va fi subvenționată în proporție de 50% de către primărie, pentru părinții care locuiesc în comuna Clinceni”, ne-a explicat primarul Adrian Budeanu.