Era în anul prin anul 2000, când unul din fiii comunei Clinceni candida la funcția de primar al localității, hotărât să înscrie dezvoltarea comunei pe coordonate euro-pene. La mijloc era poate și amintirea bunicului său, care fusese primarul Clinceniului înainte de cel de-al doilea război mondial. A umblat atunci din casă în casă, însoțit de unul dintre oamenii cei mai respectați din comună, pentru a le explica clincenenilor ce proiecte are pentru a crește bunăstarea întregii comunități. În acel an a fost învestit să conducă destinele comunei și, de atunci, concetățenii săi, mulțumiți că promisiunile lui Adrian Budeanu, căci despre el este vorba, au prins viață una câte una, l-au reales mandat după mandat.

Aflat la cel de-al patrulea mandat, primarul Adrian Budeanu nu dă semne de oboseală. El este în continuare conectat la nevoile comunei și ale concetățenilor săi. Continuă să viseze la viitorul comunei în care s-a născut și nutrește proiecte care mai de care mai benefice pentru viața clincenenilor.

„Suntem în curs de finalizare a unui proiect început în 2007, împreună cu Ministerul Mediului, alimentarea cu apă și canalizarea comunei. Proiectul a beneficiat de o finanțare de 12 milioane de lei pentru alimentarea cu apă și 27 de milioane pentru canalizare. Am încheiat de curând lucrările la cei 54 de kilometri cât măsoară rețeaua de apă și mai avem 5 kilometri, pe Sabarului, din cei 55 ai rețelei de canalizare”, ne spune primarul, cu o mândrie abia reținută. Pentru punerea în funcțiune a sistemului de alimentare cu apă, ne informează edilul, au fost forate 4 puțuri de 140 de metri adâncime. În 2013 se va termina și stația de pompare și tratare a apei, astfel că sis-temul va deveni funcțional. To­todată, se va construi o nouă stație de epurare a apei la Olteni, pe lângă cea deja existentă, pentru a se face față extinderii rețelei de canalizare. Un alt proiect aflat în vizorul primarului din Clinceni este alimentarea cu apă și canalizarea satului Ordoreanu. Localitatea fusese demolată în 1986, pentru a face loc lacului de acumulare de pe râul Argeș. În 1991 a început reconstrucția satului, în prezent aici fiind înființate 300 de noi gospodării. Primarul Adrian Budeanu intenționează să includă finanțarea din fonduri europene a alimentării cu apă și a canalizării localității, precum și asfaltarea străzilor nou apărute, în master planul 2014-2020, inițiat împreună cu CJ Ilfov.

Criza nu-l ­descurajează pe ­primarul din Clinceni

„În anii trecuți stăteam mai bine cu bugetul.”, ne spune cu amărăciune dl. Budeanu. „ Am reușit să ducem la bun sfârșit un număr considerabil de proiecte. Am ter-minat sediul liceului sportiv, școlile, grădinița, le-am dotat cu mobilier și calculatoare. Am construit un teatru de vară, care poartă numele Elenei Gheorghe, fiică a comu-nei, de care clincenenii sunt foarte mândri. Am ridicat o bază sportivă unică în județ. Avem un stadion și trei terenuri de antrenament, dintre care unul sintetic în ­curtea liceului. Avem o sală de forță și spații de cazare pentru sportivi. Când au văzut ce am realizat, Puiu Iordănescu și Mitică Dragomir au rămas cu gura căscată. Dar a venit nenorocita asta de criză și ne au scăzut fondurile bugetare. Multe firme de pe teritoriul comunei au dat faliment sau sunt în insolvență. Zona industrială a rămas subdez-voltată, principala cauză fiind absența pasajului peste Șoseaua de Centură din zona Domnești, care descurajează investitorii. Aceștia, când văd cozile de autovehicule care se formează în acea zonă, fug rupând pământul…”, mai spune Adrian Budeanu. Dar edilul își păstrează optimismul și nu capitulează. Agenda sa este plină de pro-iecte, pe care, cu determinarea care îl caracterizează, este hotărât să le ducă la bun sfârșit. El este convins că resurse se vor găsi, important este să știi să le cauți și să fii în stare să le obții. Când îl auzi pe primarul din Clinceni enumerând proiectele de viitor, te apucă amețeala, dar în același timp te încearcă și un sentiment de admirație față de voința și determinarea acestuia. 

Centru social, ­Centru de recuperare și ­tratament și… ­Academie de fotbal

Așadar, iată ce-și pro­pune Adrian Budeanu să realizeze în acest mandat. În primul rând vrea să reînceapă lucrările la sala de sport demarate acum câțiva ani și sis-tate din lipsă de fonduri de Ministerul Dezvoltării. Este mai mult decât hilar să ai un liceu sportiv care nu are o sală de sport. Totodată, primăria vrea să înființeze o Aca-demie de Fotbal, având în vedere pepiniera de fotbaliști existentă în prezent. Nu au fost uitați nici cei năpăstuiți de soartă. În colaborare cu parohia Clinceni și preotul Gheorghe Gheorghe, în localitate se va construi un Centru social pentru cetățenii cu posibilități materiale reduse unde vor primi, zilnic, o masă caldă cel puțin 100 de persoane.  Aici va funcționa și un centru me­dical de recuperare și tratament unde cei cu situație materială precară vor primi consultații medica­le gratuite. Această investiție, estimată la 1 milion de euro, va fi realizată împreună cu Ministerul Muncii, iar lucrările vor începe din primăvara anului viitor. La bisericile din Slobozia și Olteni se vor construi trapeze, care să vină în întâmpinarea nevoilor credincioșilor, așa cum deja există la biserica păstorită de părintele Gheorghe. Această biserică, monument istoric, construită în 1694, va fi reabilitată și renovată. Se va mai achiziționa un microbuz școlar pentru transportul elevilor din comună. Împreună cu SNP Petrom, con-cesio­narul zonei, se va extinde rețeaua de gaze. „Toate acestea, dar și multe altele, se vor realiza în viitorul cel mai apropiat”, ne a spus încrezător primarul din Clinceni. Încrederea pe care au investit-o în noi cetățenii din comună, nu trebuie înșelată. Vrem, nu vrem, trebuie să scriem istoria modernă!”