Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov organizează vineri,  28 septembrie  2012, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, eveniment ce se va desfăşura la Colegiul Economic Viilor, din Bucureşti,  Şos. Viilor, nr.38, sect. 5, începând cu ora 09:00.

Până în prezent au fost contactaţi, la nivel judeţean, aproximativ 450 de angajatori, dintre care 20 angajatori au confirmat participarea,  aceştia oferind un număr de 40 de locuri de muncă, pentru persoanele cu studii superioare, studii medii, muncitori calificaţi şi muncitori necalificaţi.

Principalele profesii şi meserii sau ocupaţii în care agenţii economici din judeţul Ilfov oferă locuri de muncă sunt: barman (3 locuri de muncă vacante); frezor universal (5 locuri de muncă vacante); strungar universal (1 loc de muncă vacant); agent vânzări (1 loc de muncă vacant); lucrător comercial (3 locuri de muncă vacante); ambalator manual (3 locuri de muncă vacante); inginer autovehicule rutiere (1 loc de muncă vacant); director vânzări  (1 loc de muncă vacant) şi verificator documente expediţie (2 locuri de muncă vacante).

Rata şomajului la nivelul judeţului Ilfov, în luna august a fost de 1.80%, numărul total de şomeri înregistraţi fiind de 2911, din care 1527 femei. Numărul total de şomeri proveniţi din sectorul privat este de 1234 de persoane.