Fermierii care cresc vaci de lapte vor primi aju­­­­toare financiare supli­mentare pentru reducerea livrărilor de lapte, potrivit normelor europene, în sumă totală de 1,465 milioane lei (echivalentul a 328.716,05 euro), conform unei Hotărâri de Guvern.

Sprijinul se acordă în baza cererilor de plată și se atribuie pentru o perioadă calendaristică de trei luni – perioada de referință. Ajutorul din partea Uniunii ­Europene este stabilit la 14 ­euro/100 kg lapte de vacă, pentru cantitatea care corespunde diferenței dintre laptele de vacă livrat în cursul perioadei de referință și laptele de vacă livrat în cursul perioadei de reducere.

Beneficiarii eligibili sunt producătorii de lapte care au livrat lapte la prim-cumpărători în luna iulie 2016 şi care se angajează să reducă livrarea cantităţii de lapte într o perioadă calendaristică de 3 luni – perioada de reducere, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent – perioada de re­­­­­ferinţă. Reducerea pentru care solicită ajutor trebuie să fie de minim 1.500 kg şi de cel mult 50% din cantitatea livrată în perioada de referinţă.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.343