Directorul general adjunct al APIA, Paul Kmen, a anunțat că, din data de 16 martie au fost deblocate la plată circa 15.000 de dosare ale fermierilor care au primit avans din banii pentru măsurile compensatorii și ale căror dosare erau blocate pentru plățile regulare.

„Referitor la ­restul de plată pentru măsurile de dezvoltare rurală, s-au făcut promisiuni ce e drept, dar având în vedere și începutul anului cu bugetul întârziat. Eu vă pot confirma faptul că avem la rândul nostru confirmarea de la AFIR că banii au plecat, iar cei 15.000, aproximativ, care au rămas blocați de la sfârșitul avansului vor intra la plată, urmând ca apoi să li se proceseze dosarele pentru restul sumelor pe care le au de primit”, a explicat Kmen.

APIA a plătit în avans, în premieră, 84% din sumele stabilite pentru 2016 pentru anul 2016, pentru trei scheme din măsurile compensatorii: Măsura 13 – „Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice”, Măsura 214 – „Plăţi de agromediu” şi Măsura 10  – „Agromediu şi climă”.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.343